Toate informațiile de care ai nevoie în Bologna [video]

Tot ce trebuie să ştii despre Bologna

Tot ce trebuie sa stii despre Bologna

Săptămâna aceasta am povestit despre Bologna sau Orașul Roșu, așa cum îi spun toți localnicii, pe motiv că multe dintre clădirile ridicate în localitate au aspect de teracotă.

Primul lucru care ne vine în minte când ne gândim la Bologna nu sunt de cele mai multe ori tradițiile și obiectivele turistice de aici, ci faptul că este orașul universităților, care găzduiește cea mai veche universitate din lume, dar asta nu înseamnă că orașul nu are o istorie de luat un calcul și multe alte puncte de interes. Vă las mai bine cu informațiile esențiale pe care trebuie să le știți atunci când vă planificați o vacanță mai scurtă sau mai lungă aici.

Și pentru că tot vorbeam mai sus despre atracții turistice, trebuie să vă povestesc și despre acestea, de fapt v-am povestit deja marți, când am detaliat despre toate obiectivele turistice de neratat din Bologna, la care am adăugat și atracțiile inedite, acelea care nu se regăsesc în toate ghidurile turistice, dar care fac deliciul unei călătorii adevărate.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=75BcuEQgzSs[/youtube]

Orice turist care a ajuns în Bologna ştie că aici “si mangia bene”, adică se mănâncă bine, indiferent care sunt preferinţele tale culinare şi indiferent dacă eşti sau nu vegetarian, deci nu aveți cum să ratați textul despre mâncarea și băuturile tradiționale din Bologna.

Și, la final, nu am cum să nu vă spun despre faptul că orice oraş din Italia e o destinaţie destinată shopping-ului și festivalurilor tradiționale.

Voi ce părere aveți despre Bologna? Merită un city break cât mai curând?

Sursă foto: vic15/ Flickr.com.

Adauga un comentariu