Toate informațiile de care ai nevoie în Zaragoza [video]

Panorama din Zaragoza

Panoramă din Zaragoza

Am povestit săptămâna aceasta despre o destinație mai… altfel, un loc pe care nu toți turiștii îl cunosc și asta este un lucru cât se poate de bun, pentru că așa sunteți siguri că nu vă veți “călca în picioare” cu sute de turiști care stau la coadă să vadă un anume obiectiv turistic. Și dacă nu v-ați prins despre ce oraș vorbesc, deși îmi este destul de greu să cred asta pentru că toată săptămâna am descoperit alături de voi câte ceva nou despre destinație vă spun că este vorba despre Zaragoza.

Prima zi a săptămânii a venit cu informații generale, esențiale, precum vremea de aici, cum stăm la capitolul trasportul în comun și ce trebuie să știm despre regiune și despre oraș.  De exemplu, știați că Zaragoza este cunoscut ca fiind orașul cu patru culturi diferite? Asta pentru că există Zaragoza romană, Zaragoza creştină, Zaragoza maură şi Zaragoza evreiască.

Nu am stat prea mult pe gânduri și am început deja să vă scriu despre atracțiile turistice de neratat: biserici, palate, catedrale sau parcuri. Asta nu este tot pentru că, așa cum v-am obișnuit deja, obiective turistice există și în afara ghidurilor turistice pe care le găsim la orice agenție, așadar am căutat câteva atracții inedite, despre care nu toți cei care ajung în Zaragoza știu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VuC9tFKcJjk[/youtube]

Tapas și churros! V-ați prins, da? Nici nu aveam cum să nu pomenesc nimic despre mâncarea și băutura tradiționale pentru că spaniolii știu cum să se distreze, iar “perecerea” ajunge și pe mesele vizitatorilor.

Raul care strabate orasul

Râul care străbate oraşul

La final, ca pentru un filnal de city break reușit, avem și festivaluri, evenimente și shopping, toate pentru Zaragoza. Sună bine, așa’i?

Eu cam atât am avut de povestit despre această regiune, dar sper să completați voi cu informații utile pentru toți turiștii care ajung aici în city break. 🙂

Surse foto: caccamo/ Flickr.com și foxspain/ Flickr.com.

Adauga un comentariu