5 atracţii turistice în Bucureşti pe care le redescoperim

Palatul Parlamentului, Bucureşti

Palatul Parlamentului, Bucureşti

Trebuie să recunoaştem cu toţii că, atunci când petrecem foarte mult timp într-un anumit oraş, tindem să credem că nu mai este nimic nou de vizitat şi că orice alt oraş este mai frumos, iar plimbările sunt minunate doar acolo. Ne-am decis aşadar să schimbăm “faţa” Bucureştiului, de fapt să vă povestim despre cinci locuri care nouă ne plac mult şi pe care le admirăm şi vizităm ori de câte ori avem ocazia. Unde mai punem şi faptul că sunt perfecte pentru a fi recomandate prietenilor care vin în vizită de peste graniţe. Acestora le puteţi sugera o companie de închirieri auto în Bucureşti pentru a putea să se bucure confortabil de toate.

  1. Ateneul Român – este una dintre cele mai frumoase clădiri din Bucureşti, dar ceea ce nu ştiu mulţi este faptul că a fost înfiinţat în anul 1865 de către C. Esarcu, V.A Ureche şi N. Kreţulescu. Un an mai târziu, a început construcţia efectivă, iar pentru acest lucru s-au folosit schiţele arhitectului francez Albert Galleron. Au cântat şi ne-au încântat aici dirijori de renume, dar şi solişti cunoscuţi ai secolului XX, iar spectacolele de la Ateneu adună şi acum sute de persoane care îi trec pragul. Data viitoare când ajungeţi în parcul din faţa Ateneului uitaţi-vă cu atenţie la arhitectură şi la clădire, o veţi vedea mereu cu alţi ochi.
  2. Parcul Cişmigiu – toţi cei care locuiesc în capitale europene se mândresc cu parcurile din inima oraşului, numai că cei care locuiesc în Bucureşti au uitat cât de frumoasă poate să fie o plimbare în parc. Până în anul 1847 în zona Parcului Cişmigiu era o mare baltă, numită atunci balta lui Dura neguţător, iar un peisagist vienez, pe numele lui Carl F.W.Meyer, a început lucrările de amenajare de care ne putem bucura şi astăzi în frumoasa grădină verde din mijlocul oraşului.
  3. Hanul lui Manuc – mergem şi ne bucurăm de zilele cu soare în grădina imensă de la Hanul lui Manuc, dar poate nu ştim că aici, prin 1700, au existat hanuri adevărate negustoreşti, cum erau denumite atunci. Avea două saloane, 15 pivniţe, 23 de prăvălii, 10 magazii, la care se adunau camerele servitorilor, ale altor angajaţi şi, nu în ultimul rând, cele peste 100 de camere pentru vizitatori. Atracţia hanului era, ca şi acum, curtea interioară, care avea o cafenea şi o fântână arteziană, lucruri pe care nu orice han le avea la acea vreme.
  4. Palatul Parlamentului sau Casa Poporului – trecem pe lângă el sau îl vedem din maşini de la kilometri buni, dar uităm că acesta a fost construit pe Dealul Spirii în anii ’80 şi că este una dintre cele mai mari şi impresionante clădiri din lume. Are nu mai puţin de 84 de metri în înălţime, cu 12 etaje şi o suprafaţă totală de 330.000 de metri pătraţi. Asta ca să nu mai povestim despre coridoarele pe care te pierzi, sălile imense din interior şi Sala Unirii care măsoară 2.200 mp şi care are 16 m în înălţime. Impresionant, nu? Atunci uitaţi-vă mai lung data viitoare când sunteţi blocaţi în trafic prin zonă şi, nu în ultimul rând, povestiţi aceste lucruri prietenilor străini care vin în vizită.
  5. Muzeul Satului – este minunat primăvara şi vara şi e păcat să nu ne bucurăm de el, mai ales că putem ajunge rapid din orice colţ al oraşului. Ştiaţi că a luat fiinţă în anul 1936 şi că este creaţia Şcolii Sociologice Române? Şcoala era condusă şi înfiinţată la acea vreme de profesorul Dimitrie Gusti. În momentul lansării avea doar 30 de case, iar acum pentru câţiva lei ne putem plimba prin muzeul în aer liber şi ne putem imagina uşor şi rapid cum era în trecut.

Mai sus sunt doar cinci dintre atracţiile din Bucureşti pe care nu ar trebui să le uităm şi pe care ar trebui să le vizităm mai des.

Voi ce alte atracţii turistice aţi mai aduna la cele de mai sus?

Sursă foto: Stefan Jurca/ Flickr.com.

Comentarii 16
Adauga un comentariu