Ce atracţii inedite ai de văzut la Bologna

Palazzo di Re Enzo

Palazzo di Re Enzo

Oraşul Roşu are multe atracţii turistice de neratat, am încercat să le adun pentru voi pe cele mai importante şi să vă povestesc ieri câte ceva despre ele. Sper să reuşiţi să le vedeţi pe toate care vi se par de neratat şi să mai aveţi timp în city break-ul vostru de alte vizite. Asta pentru că obiectivele turistice din toate ghidurile specializate nu sunt singurele de vizitat. Mai sunt şi alte atracţii care nu sunt la fel de cunoscute sau nu sunt toate detaliate în multe dintre informările pentru turişti, dar sunt convinsă că pe unele veţi dori să le vedeţi mai mult decât locurile arhi-cunoscute în Bologna.

Fără alte introduceri lungi, am adunat acele puncte de interes care m-au atras pe mine cel mai mult şi sper să vă facă şi vouă cu ochiul.

  1. Palatul Regelui Enzo (Palazzo di Re Enzo)

    În trecut, mai exact tocmai în Evul Mediu, aici funcţiona închisoarea oraşului. De aici vine şi numele palatului, pentru că Enzo din Sardinia (care se pare că a fost fiul nelegitim al împăratului Frederick al II-lea) a fost încarcerat în această închisoare din 1249 până la moartea sa în 1272.

    Acum, palatul este gazdă pentru mai multe conferinţe şi evenimente, însă de admirat sunt arhitectura sa şi mărimea împresionantă.

    Sfat: nu rataţi gelateria de la parter, se spune că aici veţi găsi una dintre cele mai bune îngheţate din Bologna.

  2. Teatrul Anatomico (Teatro Anatomico)

    Teatrul Anatomico face parte din Palatul Archiginnasio, despre care vă povesteam mai multe ieri, dar merită o vizită numai şi numai pentru teatru.

    Aici studenţii de la medicină îşi ţineau cursurile şi (oricât de sumbru sună) disecau cadavre, sub protecţia preoţilor, pentru că la acea vreme nu erau permise astfel de experimente, nici măcar viitorilor doctori.

    Toată încăperea este făcută din lemn de cedru, scaunele sunt dispuse concentric, iar în mijloc se află o masă de marmură, care pare protejată de statuia lui Apollo, din tavanul clădirii.

  3. Pinacoteca Nazionale

    Pinacoteca Nazionale

  4. Pinacoteca Naţională (Pinacoteca Nazionale)

    Pinacoteca este gazda celei mai mari galerii de artă din oraş şi adună lucrări ale artiştilor Simone de’ Crocefissi sau Vitale de Bologna. Cea mai impresionantă operă este pictura lui Rafael “Extazul Sfintei Cecilia” (ce datează din 1515), fiind una dintre cele mai cunoscute picturi ale artistului.

    Nu vă mai povestesc despre alte picturi sau opere de artă care pot fi admirate aici, dar nu am cum să nu vă spun că multe datează din secolul al XIV-lea, iar pasionaţii de artă nu trebuie să rateze o vizită, mai lungă sau mai scurtă după posibilităţi, la galerie.

  5. Muzeul Lamborghini (Museo Lamborghini)

    Ok, după atât de multe atracţii turistice “cu greutate”, la care vă spuneam să fiţi atenţi la arhitectură sau la operele de artă ori la istoria din spatele lor, vin şi cu ceva mai vesel. Fanii Lamborghini au un muzeu special pentru ei.

    E musai să vă faceţi o rezerve în avans pentru a vizita Muzeul Lamborghini, dar nu cred că asta este o problemă în adevăratul sens al cuvântului, pentru că experienţa este cu siguranţă una de neuitat.

    Museo Ducati

    Museo Ducati

    Muzeul este unul cu două etaje, plin de maşini de formula 1, mai noi sau mai vechi (există şi un 350GT roşu) maşini care au rămas la stadiul de concept, cele mai noi piese care ies pe uşile fabricilor şi multe altele. Unde mai pui că personalul este foarte drăguţ, nu ai şanse să pleci de aici cu întrebări fără răspunsuri, ba chiar este permis să te uiţi de aproape la orice maşină vrei şi, dacă doreşti să pleci cu ceva amintiri, ai şi un magazin de suveniruri în interior.
  6. Muzeul Ducati (Museo Ducati)

    Am povestit despre Muzeul Lamborghini, aşadar este corect să vă spun şi despre Muzeul Ducati, care este de asemenea unul atât pentru fanii brand-ului, cât şi pentru curioşi.

    De la prima motocicletă care poartă numele Ducati, până la ultimele modele de curse, toate sunt aici pentru a fi admirate de vizitatori, ba chiar la toate acestea se adaugă şi anumite componente mai interesante care sunt expuse separat.

    Atenţie mare însă: chiar dacă muzeul este situat chiar lângă magazinul Ducati, acesta nu este deschis pentru public non-stop, ceea ce înseamnă că trebuie să vă faceţi o rezervare, adică să anunţaţi, printr-un mail, când vreţi să ajungeţi aici pentru vizită, pentru a fi deschis şi a beneficia de ghid turistic vorbitor al limbii engleze.

Ştiu că sunt mult mai multe atracţii turistice în Bologna, dar sper să le aflu de la voi pe celelalte şi să aveţi timp să vedeţi măcar jumătate dintre cele recomandate de mine. 🙂

Mâine promit că vin cu informaţii despre ce putem mânca şi bea în oraş, însă până atunci sunt curioasă care vi se pare cel mai interesant obiectiv turistic dintre cele de mai sus?

Surse foto: marco_ask/ Flickr.com, marco_ask/ Flickr.com şi Michele Testini/ Flickr.com.

Resurse: bolognawelcome.com şi virtualtourist.com.

Adauga un comentariu