Toate informaţiile de care ai nevoie la Napoli [video]

Napoli, văzut de la înălţime

Napoli, văzut de la înălţime

Bine ai venit într-un city break virtual la Napoli, oraşul cu aproape 450 de obiective turistice”, aşa am început noi săptămâna. Luni v-am povestit care sunt acele informaţii fără de care nu avem cum să plecaţi către Italia. Fie că a fost vorba despre transportul până acolo sau despre cât scoatem din buzunar pentru cazare ori pentru transportul în comun, am încercat să adunăm într-un singur loc toate informaţiile esenţiale despre vacanţa voastră în Napoli.

Ca să vă conving cât de frumos este oraşul, rupeţi-vă câteva minute şi priviţi videoclipul de mai jos:

[vimeo width=”620″ height=”465″]http://vimeo.com/13056708[/vimeo]

Acum că ştiţi cât de cât “cu ce se mănâncă” Napoli propun să trecem la obiectivele turistice care nu trebuie ratate. Deşi sunt multe la număr, am încercat să ţin cont pe cât posibil că plecaţi totuşi într-un city break şi nu într-o vacanţă de peste 10 zile, aşa că le-am adunat pe cele mai cunoscute şi am povestit câte ceva despre fiecare în parte.

Nu uitaţi să vă planificaţi timpul în aşa fel încât să puteţi petrece câteva ore bune în centrul vechi al oraşului, unde veţi putea vedea şi porţile vechi de intrate în localitate, care sunt nişte veritabile comori.

După atracţiile mari şi cunoscute de toată lumea, trecem la acele puncte pe care ori nu le ştiu toţi ori sunt atât de cunoscute şi mediatizate încât nimeni nu crede că mai poate afla ceva nou despre ele. Cu alte cuvinte, trecem la acele locuri care fac deliciul city break-ului. Nu rataţi articolul de miercuri în care povestim despre acestea. (aşteptăm şi alte sugestii, comentaţi la articol pentru a ne ajuta să completăm lista)

Delicii culinare în oraşul care a inventat pizza şi mozzarela

Delicii culinare în oraşul care a inventat pizza şi mozzarela

Vizităm, vizităm, dar ne mai odihnim şi noi un pic? Da, la masă, în faţa unor bucate alese cum numai italienii ştiu să facă. Se spune că în oraşul care a inventat pizza şi mozzarela există un cult al mâncării, aflaţi despre asta şi nu numai în textul în care vorbim despre ce mâncăm şi ce bem la Napoli.

Finalul săptămânii a venit la noi cu multă distracţie: shopping, plaje private, spectacole de stradă sau legende. În loc să vă detaliez eu aici, mai bine că trimit pe voi către toate oportunităţile de distracţie din Napoli.

Am uitat ceva? Dacă nu, vă urez un city break frumos, iar dacă da, vă aştept cu multe comentarii prin care să completăm articolele.

Surse foto: hillman54/ Flickr.com şi Perrimoon/ Flickr.com.

Adauga un comentariu