Ce trebuie să ştii despre Roma

turisti Roma

Turişti în Roma

Ce ai de ştiut înainte de vacanţa la Roma? Pe scurt, aici e de preferat să ajungi primăvara sau toamna, drumul din Bucureşti, cu avionul, este foarte ieftin, iar cazarea are un preţ mediu.

Citiţi şi despre turul Romei în trei zile, cu siguranţă o să vă ofere idei noi pentru un city break în Italia.

Dacă ajungem la capitolul despre cum te deplasezi în oraş, atunci trebuie să începeţi prin a afla ce este Roma Pass şi de ce e musai nevoie de o astfel de cartelă pentru a vă plimba peste tot la orice oră. Mai bine vă las însă cu articolul de luni, în care am povestit despre primele informaţii pe care oricine ar trebui să le cunoscă înainte să plece către Italia, respectiv capitala ţării.

Evident că odată ce aţi ajuns aici vă veţi interesa despre ce e de văzut, care sunt obiectivele turistice pe care nu le puteţi rata şi cum ar trebui să vă planificaţi city break-ul astfel încât să nu care cumva să pierdeţi timpul la atracţii turistice care nu vă interesează. Accesaţi articolul de marti, cel în care vă povestesc despre cele mai cunoscute atracţii din Roma şi veţi afla despre toate atât legende, cât şi preţurile biletele de intrare sau programul obiectivelor turistice.

Lista cu locuri de văzut nu se opreşte aici, căci mai sunt şi locuri ce nu’s trecute în hărţile turistice, dar dacă vreţi să cunoaşte despre Roma mai mult decât un simplu turist, atunci trebuie să treceţi şi pe la ele. Un bun exemplu este Gura Adevărului. Este vorba de monumentul acela din marmură pe care-l mai vedem prin diferse filme şi despre care se spune că, odată ce ai introdus mâna dreapta în el şi spui o minciună rămâi fără mână. Despe acest loc şi nu numai citiţi mai multe în textul dedicat atracţiilor turistice mai necunoscute.

Shopping Roma

Shopping în capitala Italiei

Pauză de masă. Orice gustare este un deliciu, despre ce mănâncă bun italienii şi ce ar trebui să gustaţi şi voi, dar şi despre obiceiuri gastronomice şi băuturile preferate de localnici. Asta v-am povestit joi. 🙂

Finalul trebuie să fie distractiv şi să se lase şi cu ceva cadouri pentru noi şi pentru cei dragi! Clar! Nu am uitat nimic şi am vorbit atât despre magazinele pe care doamnele, domnişoarele şi, de ce nu şi domnii le vor lua la pas la Roma, am povestit despre evenimentele care au loc în oraş an de an, dar am condimentat totul cu un curs de gătit fantastic. Despre toate distracţiile de la Roma veţi citi mai multe în articolul de vineri.

Voi aţi fost la Roma? Aveţi poveşti de acolo?

Surse foto: Claire L. Evans/ Flickr.com şi Ed Yourdon/ Flickr.com.

Citiţi şi despre turul Romei în trei zile, cu siguranţă o să vă ofere idei noi pentru un city break în Italia.

Adauga un comentariu