Distracţie fără limite la Roma

Shopping la Roma

Shopping la Roma

Cei care au plecat la Roma şi vor distracţie au ajuns cu siguranţă unde trebuie, pentru că italienii iubesc viaţa de noapte şi tot ce ţine de cluburi, baruri sau orice altă activitate după lăsarea întunericului.

Înainte de asta însă cred că mai toată lumea vrea să facă şi un pic de shopping, iar capitala Italiei este şi de data aceasta unul dintre oraşele numai bune pentru cumpărături de toate felurile. Chiar acum câteva zile vă povesteam despre faptul că Roma se află în capul listei cu oraşele de unde mai toţi turiştii pleacă cu bagaje multe.

Să le luăm pe rând, zic. Aşadar, dacă vreţi să vedeţi cum stau italienii la capitolul viaţa de noapte, atunci daţi o tură prin Campo dei Fiori, de lângă Piazza Navona. Aici veţi găsi numeroase baruri unde se adună atât localnici, cât şi mulţi turişti. Trebuie doar să ajungeţi aici după ora 21.30, iar distracţia va veni de la sine.

Shopping în capitala Italiei

Preţurile foaret mici şi varietatea produselor au transformat Roma într-un oraş preferat de către toate doamnele şi domnişoarele care nu se pot abţine să nu intre în toate magazinele de firmă pe care le găsesc în vacanţele lor. Ca un sfat pentru domnii care ştiu că ţin de braţ o doamnă care iubeşte shopping-ul nu pot să vă spun decât că ar trebui să amânaţi city break-ul la Roma dacă nu vreţi să petrecţi câteva ore bune aşteptând prin magazine. 😀

Reducerile din anotimpul cald încep pe 1 iulie şi durează până la final de august, iar promoţiile pentru iarnă încep în ianuarie şi ţin până în februarie.

Unde mergeţi la sigur? La Rinascente este cel mai mare lanţ de magazine din ţară, aici se pot găsi de la haine la accesorii, parfumuri, cosmetice sau orice altceva ce vă trece prin cap.

Nici centrul Romei nu este de uitat, pentru că avem câteva centre comerciale mari şi aici. Cel mai căutat dintre ele este Euroma 2, de pe Via Cristoforo Colombo, centru unde veţi găsi reprezentanţe Calvin Klein, Accesorize, Zara, Nuvolari, Oysho, Bershka, Stradivarius, Pull & Bear, H&M, Intimissimi, Kika sau Stefanel.

Vă mai spun un secret: în afara Romei, la jumătate de oră de mers de la oraş este Castel Romano Outlet, un centru cu peste 110 magazine care oferă mereu reduceri de aproximativ 50%. E drept, este vorba despre colecţiile vechi ale marilor brand-uri, dar preţul mic, indiferent de perioada anului, îi atrage pe toţi cei care vor să se întoarcă acasă cu tot felul de haine şi accesorii, atât pentru ei, cât şi pentru cei dragi.

Vreţi să învăţaţi să gătiţi ca italienii?

Vreţi să învăţaţi să gătiţi ca italienii?

Cursuri de gătit

Trec de la shopping la… cratiţă. Dacă mâncarea din Roma vi s-a părut excelentă şi vreţi să o luaţi acasă într-un fel sau altul, atunci trebuie să ştiţi că puteţi participa la un curs de gătit.

Pentru asta însă trebuie să ieşiţi din oraş, în localitatea Toffia, care se află la aproximativ 40 de minute de Roma. Nu vă faceţi griji pentru că e tare simplu să ajungeţi: există mijloace de transport care opresc în mai multe locaţii. Luaţi legătura cu cei de la “Convivio Rome Italian Cooking Lessons”, care oferă unele dintre cele mai apreciate cursuri de gătit, şi vă vor ajuta ei să ajungeţi cât mai repede în “paradisul gastronimic”.

Durata cursurilor este diferită, poate să fie de doar o zi sau chiar de cinci zile, “profesorii” vorbesc engleza, aşa că nu trebuie să vă îngrijoraţi cu privire la acest lucru, iar alimentele folosite sunt toate naturale şi foarte proaspete. Fructele şi legumele sunt cumpărate chiar de la localnicii din Toffia, iar la finalul cursurilor de gătit, cei care v-au învăţat cum se fac delicatesele vă vor duce într-un tur al localităţii, timp în care puteţi vizita atracţiile turistice din zonă.

Iarna la Roma

Iarna la Roma

Evenimente şi festivaluri

Cel mai cunoscut festival din Roma în timpul verii este Estate Romana Festival. Multe evenimente culturale, cele mai multe având loc chiar pe străzile oraşului: precum trupe de dans sau de teatru care dau spectacole în plină stradă, acrobaţii ori alte performanţe de excepţie.

Iarna avem Capodanno Festival care, teoretic, durează o zi, numai că, având în vedere faptul că are loc pe 31 decembrie, toată lumea are senzaţia că se lungeşte pe două zile. În ce constă? Concerte în pieţele publice, artificii multe şi colorate.

Nici primăvara nu se lasă mai prejos, aşa că la Roma are loc Culture Festival. După cum ne spune şi numele, este vorba de un festival cultural, unde, pentru o zi întreagă, toate muzeele şi alte atracţii turistice din oraş sunt deschise publicului larg fără a fi nevoie de o taxă de intrare. Rămâne vorba între noi: este asemănător cu Noaptea Muzeelor de la noi, doar că proporţiile sunt mult mai mari.

Despre Festivalul Filmului nu vă mai povestesc nimic, pentru că sunt convinsă că ştiţi de existenţa lui.  Mă întreb însă dacă am ratat evenimente importante, aşa că vă rog pe voi să mă completaţi dacă ştiţi despre existenţa lor.

O altă atracţie a Romei este Bioparco di Roma, o grădină zoologică aflată în primele zece din lume. Detalii despre program, precum şi imagini găseşti pe Tai-Tai.net.

Surse foto: Marcel Oosterwijk/ Flickr.com, Jeff Kubina/ Flickr.com şi RomeCabs/ Flickr.com.

Resurse: kwintessential.co.uk şi aboutroma.com.

Comentarii 3
  1. Pingback: Din Roma, cu drag

  2. Pingback: Oferte City Break Roma

Adauga un comentariu