Destinații de vis pentru vacanța de vară

Vacanta de vara pe plaja

Vacanţa de vară pe plajă

La maaare, la soooaaare! Cam așa vrem să fie vacanța sau city break-ul de vară! Cred că doar cei care locuiesc în stațiunile de pe litoral nu doresc să ajungă pe o plajă atunci când afară temperaturile trec de limita suportabilă, așadar în aceasta săptămână v-am propus zilnic câte o destinație numai bună pentru un sejur lung sau o vacanță scurtă în sezonul cald.

Am început cu Rimini, unde scoatem din buzunar de la 300 de euro pentru un întreg sejur de șapte zile. Este cea mai mare și mai cunoscută staţiune de pe litoralul mării Adriatice, are 15 kilometri de nisip fin şi plaje întinse, deci locaţia e numai bună pentru stat și lenevit la soare și simțit briza mării.

În loc de trei ceasuri rele, Malta ne-a făcut marți să visăm. Dacă nu vreți să vă relaxați pe plajă, atunci aveți multe obiective turistice vechi sau noi de vizitat, căci arhipelagul din mijlocul Mediteranei nu te va lăsa să te plictiseşti deloc. Malta e clar un “must see” dacă nu vara asta, cât de curând posibil, despre cât costă o vacanță aici aflați mai multe din textul de marți în care vă povesteam totul despre Malta.

Dacă nu am merge în Paris când plecăm în Franța ce am alege? Marsilia, desigur! Oraș liniştit, plin de case mici şi cochete, cu o viață boemă, dar deloc plictisitoare. O vacanță aici e ceva mai scumpă, ne face să scoatem din buzunar aproape 400 de euro pentru patru zile, dar merită fiecare cent.

Joi am “stat de vorbă” cu Gaudi, adică ne-am gândit la Barcelona, pentru că nu avem cum să nu pomenin de Barcelona atunci când povestim despre vacanța de vară și plajă. Prețurile sunt legate strict de ceea ce vă doriți: puteți găsi vacanțe de șapte zile cu aproape 300 de euro, dar și city break-uri care costă tot p’acolo. Ceea ce e fain este că Barcelona este o destinație turistică foarte importantă, deci ofertele curg la mai toate agențiile, citiți despre cele la care ne-am oprit noi în Barcelona.

La final, am lăsat Grecia. Da. Nu am avut cum să mă opresc la o singură stațiune, așa că am ales țara. Așa cum ne-am obișnuit sunt multe oferte, care mai de care mai colorate sau mai ieftine, după buzunare și preferințe, toate cu nisip fin, apă cristalină și mâncare bună – ne-am oprit și noi la câteva oferte din Grecia.

Acestea fiind spuse, voi ce alte locații credeți că ar fi de trecut în topul destinațiilor pentru vară? 🙂

Sursă foto: lotopspin/ Flickr.com.

Adauga un comentariu