TOP: 5 destinaţii pentru vacanţa de 1 Mai

Top destinatii de 1 Mai

Top destinaţii de 1 Mai

Dacă în acest final de săptămână ne bucurăm de Paşte, sărbătoare pe care cei mai mulţi dintre noi o petrecem acasă cu masa plină şi cu zâmbetul până la urechi pentru că ne-am adunat familia în jurul mesei bogate, de 1 Mai se schimbă situaţia. Vrem să uităm de viaţa de zi cu zi, să vedem locuri noi şi să avem parte de câteva zile într-un cadru diferit.

De aceea, ne-am gândit să nu vă punem pe voi să căutaţi care sunt cele mai faine locaţii pentru mini-vacanţa de 1 Mai şi să le căutăm noi pentru voi. Mai aveţi astfel doar să vă planificaţi cum se cuvine ieşirea şi să vă bucuraţi de ea.

 1. Londra

  Vă propunem să mergeţi la Londra nu pentru a ieşi dintr-un oraş şi a da de un oraş şi mai mare şi mai complex, ci pentru distracţiile care vă aşteaptă acolo. E imposibil să nu daţi de un concert de excepţie sau de un spectacol pe placul vostru.

  La Londra veţi avea parte de un citybreak “cosmopolit 100%”, iar dacă aţi rămas la ideea că este un oraş scump, ţin să vă spun ca da, nu este o vacanţă ieftină, dar când aţi auzit voi că un lucru de calitate este ieftin şi bun? Gara King’s Cross, Piaţa Trafalgar sau Palatul Westminster sunt doar câteva dintre atracţiile de neratat din acest oraş, dar lista poate continua la nesfârşit.

 2. Dublin

  Un oraş cochet şi primitor, “condimentat” cu spiritul britanic şi cu oameni care sunt tot timpul cu zâmbetul pe buze atunci când ştiu că un turist le-a trecut pragul.

  City break-ul în Dublin este reuşit din mai multe puncte de vedere, însă punctul forte al oraşului este ospitalitatea… bine asta dacă nu punem la socoteală berea de aici.

 3. Praga

  De ce Praga? Şi de ce pe locul 3 în top? “Oraşul cu o sută de turnuri” sau “Parisul estului”, aşa cum mai este cunoscută Praga, e o localitate care a urcat în ultima perioadă în topul cu cele mai populare destinaţii turistice din Europa, ba chiar din lume, aş putea spune.

  Multe topuri realizate de agenţiile de turism arată faptul că este pe locul 6 cu cele mai vizitate oraşe europene, probabil că asta se datorează arhitecturii pe care nu o veţi mai mai găsi în alt oraş din întreaga lume, iar o plimbare pe străduţele cu pavele vă va conduce într-o lume plină de poveste, pentru că oraşul parcă se încăpăţânează să trăiască într-o cu totul altă epocă, o lume cu multe biserici contruite în stilul gotic şi cu multe muzee, restaurante care multe nu arată excepţional, dar mâncarea de aici e spectaculoasă.

 4. Porto

  Porto este un vechi oraş de pescari, iar cei care iubesc apa nu au cum să nu ajungă aici măcar o singură dată. Cu alte cuvinte, în aşteptarea verii Porto e o super destinaţie pentru mica vacanţă de 1 Mai.

  Printre muzeele pe care le veţi găsi aici, nu rataţi Muzeului Vinului de Porto şi, evident, nu uitaşi să-l şi gustaţi.

 5. Istanbul

  O vacanţă altfel, un city break pe care nu-l vei uita uşor, asta dacă o vei face vreodată! Cam aşa se poate rezuma sejurul din Istanbul. Mâncare extraordinară, atracţii turistice precum Palatul Topkapi, Hagia Sofia, Parcul Miniaturk şi multe altele şi o cultură extrem de diferită de a noastră, dar fascinantă odată ce aţi început să o cunoaşteţi.

Acestea fiind spuse, voi unde plecaţi de 1 Mai? V-aţi făcut deja planuri?

Sursă foto: kevin dooley/ Flickr.com.

Adauga un comentariu