Unde pleci vara asta? Ce zici de Rimini?

Plaja din Rimini

Plaja din Rimini

Suntem la începutul sezonului în care ne gândim la vacanţă lungă sau scurtă, dar musai la mare să fie. 🙂

Dacă în alte luni ale anului ne punem problema de cât mai multe obiective turistice, pe care să le avem de văzut în oraşul în care ajungem, acum vrem doar să avem parte de o plajă cu nisip cât mai fin şi cu soare cât mai mult. De aceea ne-am gândit ca săptămâna aceasta să vă prezentăm câte o destinaţie de vacanţă “cu soare” în fiecare zi.

Începem săptămâna cu oferte turistice la Rimini, un oraş pe care l-am pune cu siguranţă şi pe lista cu localităţile unde avem de văzut o mulţime de atracţii turistice, dar nu iese din top nici dacă vrem soare, plajă şi răsfăţ.

Rimini este cea mai cunoscută staţiune de pe litoralul mării Adriatice. Cu 15 kilometri de nisip fin şi plaje întinse, locaţia este fantastică pentru un city break de vară. Ziua o petreceţi la plajă, iar seara o puteţi împărţi printre multele obiective turistice de aici. Nu uitaţi că oraşul a fost unul dintre cele mai importante localităţi ale Imperiului Roman, aşadar mai peste tot veţi da de monumente sau clădiri vechi.

La Hotelul Lem (de două stele) şapte nopţi de cazare în vârf de sezon, adică în luna iulie, costă aproximativ 300 de euro pentru o cameră dublă. Hotelul este situat la doar 400 de euro pe plajă, are piscină, grădină interioară şi loc de joacă pentru copii, ba mai mult, dacă aţi închiriat o maşină nu trebuie să vă faceţi griji cu privire la locul de parcare, pentru că hotelul vă asigură şi parcare. Din păcate, în această sumă de bani nu sunt incluse transportul, asigurarea medicală, asigurarea storno 1,5% din pretul total (optională, dar recomandată), dar mai bine aruncaţi voi un ochi pe ofertă şi aflaţi mai multe.

Dacă vreţi şi plajă şi un circuit turistic am descoperit unul destul de interesant. RomaVeneţiaNapoli – Pompei – MilanoFlorenţa – Verona – Vatican – San Marino – Croazieră Marea Adriatică – Lacul Balaton – Peştera Postojna este un traseu al cărui start are loc pe 18 august, durează 16 zile şi costă mai puţin de 800 de euro. Veţi spune că e un pic obositor, căci transportul are loc cu autocarul, dar la câte obiective turistice aveţi de văzut pe drum, cred că nici nu vă veţi da seama când trece timpul. Plus că din aceste 16 zile, 6 sunt rezervate pentru un sejur liniştit în Rimini, unde timpul vi-l veţi putea planifica aşa cum vreţi voi. Mai precis, din ziua a şaptea şi până în ziua cu numărul 12 sunteţi în Rimini, unde vă puteţi bucura de plajă şi baie în Marea Adriatică. Vă las cu un link către oferta turistică, pentru că sunt multe de povestit, mai ales că vorbim despre un circuit de 16 zile.

Eu una zic că Rimini este o destinaţie perfectă pentru vară, aşadar dacă nu v-aţi făcut încă planuri pentru acest sezon, nu uitaţi că aveţi la dispoziţie Italia.

Mâine promit că voi reveni cu o altă staţiune de pe litoral. Care litoral? Eh, asta nu vă mai spun, ne “vedem în acelaşi loc şi la aceeaşi oră” cu alte oferte în altă ţară. 🙂

Voi unde plecaţi vara aceasta să faceţi plajă?

Sursă foto: MizaPhoto/ Flickr.com.

Adauga un comentariu