Topul cu cele mai frumoase castele din Europa

asd

Castelul Pražský hrad din Praga

Vă spunem de la început că şi noi, românii, avem cu ce să ne lăudăm, pentru că, potrivit topului realizat de Lonely Planet, Castelul Corvinilor din Hunedoara este pe locul 8 in topul cu 10 cele mai frumoase castele din întreaga Europa. Eh, ce aveţi de spus la această informaţie?

Dacă sunteţi curioşi să aflaţi care sunt cele trei construcţii de pe podium, citiţi mai jos un pic:

 1. Castelul Pražský hrad din Praga, Cehia

  Un întreg complex cu o catedrală, ziduri ale cetăţilor şi multe străzi medievale care duc către un imens palat. Toate clădirile din acest complex sunt ridicate în stil romantic, gotic, baroc şi renascentist.

 2. Eilean Donan, Scoţia

  E amplasat pe malul unui lac, iar castelul medieval arată ca rupt din filmele vechi. În trecut, pe la începutul anilor 1700 a fost distrus, dar scoţienii nu s-au lăsat mai prejos şi în secolul XX l-au ridicat.

 3. Schloss Neuschwanstein, Bavaria, Germania

  Ridicat de Ludwig al II-lea, castelul este în vârful unui deal plin de păduri şi are tot atât de multe legende precum suveranul, numit şi “regele nebun”.

 4. Castelul Pubol, Catalunya, Spania

  Aici se regăseşte mormântul soţiei lui Salvador Dali, castelul fiind cumpărat de acesta în anul 1968.

 5. Tintagel, Cornwall, Anglia

  Castelul este poate cel mai “vechi” din top, fiind ridicat în 1233, dar nu asta îl face special, ci faptul că toată construcţia este legată de legendele regelui Arthur şi vrăjitorului Merlin.

Pe lista cu cele mai faimoase castele din lume se numără şi Palacio Nacional de Pena, Sintra, Portugalia, castelul Peyrepertuse, Languedoc-Roussillon, Franţa sau Malbork, Polonia.

Aşa cum vă spuneam la început, Castelul Corvinilor din Hunedoara aduce România pe locul 8 al topului, fiind legat, evident, de legenda lui Dracula.

Citiţi tot topul cu cele mai faine castele din Europa pe lonelyplanet.com.

Sursă foto: Ulf Liljankoski/ Flickr.com

Adauga un comentariu