Top cele mai vechi oraşe din Europa

Atena este cel mai vechi oras din Europa

Atena este cel mai vechi oraş din Europa

Sute de ani de istorie atrag turiştii în cele mai vechi oraşe din Europa. Temple, pieţe vechi sau case care aduc în faţa noastră istoria sunt doar câteva exemple de ce putem vizita în aceste oraşe.

 1. Atena, Grecia

  Cel mai vechi oraş din Europa este Atena, localitate care este locuită din 4.000 – 5.000 Î.H. Oraşul se regăseşte în documente din 1.400 Î.H.

  Legenda spune că Atena şi Poseidon au cerut să fie patroni ai oraşului şi să-i dea numele lor, astfel că s-au întrecut pentru a obţine acest lucru, fiecare oferind un dar oraşului. Poseidon a creat un izvor de apă sărată lovind pământul cu tridentul său, pentru a simboliza puterea mării. Atena a creat în schimb măslinul, simbolizând pacea şi prosperitatea. Atenienii, conduşi de Cecrops, au acceptat măslinul şi au botezat astfel oraşul Atena.

 2. Argos, Grecia

  Argos este locuit din 5.000 Î.H. şi se află pe locul doi în topul ceu cele mai vechi oraşe din Grecia.

  Astăzi, Argos este o localitate modernă, cu o populaţie de aproximativ 30.000.

 3. Plovdiv, Bulgaria

  Oraşul este locuit din 3.000 – 4.000 Î.H. şi este al doilea oraş ca mărime după Sofia. Localitatea a fost iniţial o aşezare tracică, în 1878 Plovdiv a devenit capitala regiunii autonome Rumelia Orientală din Imperiul Otoman, iar în 1885 a devenit parte a Bulgariei odată cu unifirea acelei regiuni cu Principatul Bulgariei.

 4. Chania, Creta Greece

  Chania este locuit din 1.400 Î.H. şi este o destinaţia preferată de mulţi turişti care ajung în vacanţă în Creta. Plaje, restaurante şi multă istori! Cam astă ar fi un rezumat al city break-ului petrecut aici.

  Amestecul noului cu vechiul e clar că atrage orice turist care vrea să descopere trecutul regiunii.

Citiţi mai multe despre cele mai vechi oraşe din Europa pe tourism-review.com.

Sursă foto: archer10 (Dennis)/ Flickr.com.

Adauga un comentariu