Cele mai frumoase clădiri din lume [top]

Sagrada Familia

Sagrada Familia

E greu de făcut un top cu cele mai frumoase clădiri din lume, dar cei de la travelandleisure.com s-au încăpăţânat şi nu s-au lăsat până nu au realizat unul.

Singurul criteriu definitoriu a fost părerea oamenilor care au vizitat aceste locuri şi chiar dacă oamenii sunt subiectivi şi de multe ori spunem că “gusturile nu se discută” ca să scăpăm dintr-o discuţie în care nu avem alt argument decât că nouă ne place ceva, sunt convinsă că topul de mai jos va fi şi pe placul vostru.

  1. Sagrada Familia, Barcelona, Spania

    Pe primul loc în top este Sagrada Familia din Barcelona. Biserica este neterminată, operă a lui Gaudi, lucrările au început în 1882, finalizarea lor fiind programată pentru 2026. Din păcate, schiţele originale au fost distruse în timpul Războiului Civil Spaniol, aşa că toată lumea aşteaptă cu mare interes finalizarea lucrărilor.

  2. Burj Al Arab, Dubai, Emiratele Arabe Unite

    Pe locul secund se află un hotel. Am spune că un hotel nu e tocmai un loc de vizitat, dar atunci când veţi afla că imobilul are 60 de etaje şi că are forma unei nave cred că vă veţi schimba părerea. Unde mai pui că a interior imaginea pare ruptă din basme. Hotelul are cel mai înalt atrium din lume, măsoară peste 180 de metri.

  3. Institutul de Sunet si Imagine, Hilversum, Olanda

    Institutul din Olanda este acoperit de imagini de la televiziunea olandeză care sunt proiectate pe sticlă. Imaginea te lasă fără cuvinte pentru că pe toţi cei patru pereţi sunt imagini corelate cu televiziunea ceea ce nu numai că-ţi oferă informaţii clare cu privire la ce se întâmplă-n spatele uşilor ci oferă şi un efect vizual de nedescris.

Vă las mai bine cu tot topul celor mai frumoase clădiri din lume.

Voi ce spuneţi? Care credeţi că ar trebui să fie pe primul loc?

Surse foto: SlapBcn/ Flickr.com, thecrypt/ Flickr.com, Joi/ Flickr.com, maazbot/ Flickr.com, maazbot/ Flickr.com, Enric Martinez/ Flickr.com, hans s/ Flickr.com şi ma.co./ Flickr.com.

Adauga un comentariu