Cele mai ciudate muzee din lume

muzeu

Muzeul Funeraliilor din Houston

Muzeele sunt probabil ”nucleul” turismului mondial deoarece joacă un rol extrem de important în soarta turistică a unui oraş sau a unei locaţii. Muzeele atrag, îmbogăţesc cultura unui popor dar trezesc şi mirarea multora uneori. Există în lume şi muzee care conţin ciudăţenii, dar care sunt cele mai ciudat muzee din lume?

Pentru început trebuie să ştiţi că există în New Delhi-India Muzeul Toaletelor. Conform fondatorilor săi, o organizaţie din India, acesta a fost creat pentru a sprijini sănătatea populaţiei.

Astfel s-au gândit să expună componenţa unei toalete cu tot ceea ce trebuie, adică vase de veceu şi structura unui sistem de canalizare.

Ceva mai înfricoşător este Muzeul Funeraliilor care se află în Houston-SUA. Această instituţie îşi propune să cintească, daca se poate spune asa, istoria pompelor funebre din America. Muzeul are o suprafaţă de circa 4000 de metri pătraţi şi este plin ochi cu coşciuge şi alte articole asemănătoare.

Ultimul dar nu cel din urmă muzeu ciudat al lumii este Muzeul Artei Proaste. Acesta se află tot în SUA şi este singurul de acest gen din lume. Motoul muzeului este: ”artă proastă pentru a fi ignorată”. Muzeul Artei Proaste a fost fondat în 1993 reuşind ca pănâ în 2011 să adune 400 de piese.

Despre cele mai ciudate muzee din lume puteţi citi şi pe travelmix.ro

Care este cel mai ciudat muzeu din cele enumerate din punctul vostru de vedere?

Sursă foto: favouritethings/ Flickr.com

Adauga un comentariu