Cele mai înalte hoteluri din lume

Burj Al Arab

Burj Al Arab

Cele care ne vin în minte prima dată sunt cele din Dubai: Rose Rayhaan şi Burj Al Arab.

Primul are nu mai puţin de 333 de metri şi 72 de etaje şi a fost cel mai înalt hotel din lume în anul 2002, loc care i-a fost “furat” de Ritz-Carlton din Hong Kong.

Rose Rayhaan are patru stele, aproape 500 de camere şi are o zonă specială pentru prepararea specialităţilor culinare. Evident că nici preţurile la cazare nu sunt mici, ci pe măsura… înălţimii, pentru că o cameră single începe de la 128 de euro, dar nu trebuie să vă grăbiţi să puneţi bani deoparte pentru a vă caza aici, căci pentru moment hotelul este închis pentru renovări.

Burj Al Arab este un hotel care nu mai are nevoie de nicio descriere, fiind singurul hotel din lume dotat cu şapte stele. Turiştii pot ajunge aici cu o limuzină sau chiar cu elicopterul, ambele fiind puse la dispoziţie de către hotel, ba chiar dacă turiştii aleg unul dintre cele peste 200 de duplexuri îşi pot alege pe sprânceană valeţii care să îi servească. Să vă mai spun că hotelul are nu mai puţin de şase restaurante şi baruri, fiecare cu un specific diferit? Sau că preţurile ajung şi la peste 4.700 de euro pentru o singură noapte într-un penthouse cu trei dormitoare?

Burj Al Arab are forma unei bărci imense, aşa cum ştiţi deja din fotografii, şi măsoara 320 de metri înălţime.

Cel mai înalt hotel din lume este însă Ritz-Carlton din Hong Kong care are nu mai puţin de 490 de metri şi se află chiar deasupra Centrului Internaţional de Comerţ.

Ce alte hoteluri de lux mai ştiţi?

Sursă foto: catsper/ Flickr.com.

Adauga un comentariu