Cum faci un ghid turistic homemade?

Ghid turistic

Cum îţi faci un ghid turistic

Am tras cu ochiul pe TravelGirls.ro şi am citit un articol complet şi tare util despre cum îţi poţi face un ghid turistic înainte de plecare. Fie că ai un buget redus sau unul mai mare, fără un ghid turistic cred că putem recunoaşte cu toţii că este foarte complicat să ajungem să vizităm tot ce trebuie. Unde mai pui că fără informaţii esenţiale despre respectiva locaţie pe care urmează să o vizitezi e ciudat să şi pleci. Nu ai cum să te urci în avion şi să nu ai nicio idee despre ce vei găsi acolo.

Primul pas ar fi să aflaţi câteva informaţii clare şi extrem de utile despre oraşul în care plecaţi. De la cum este vremea, la transportul în comun şi cam cât costă cazarea şi drumul până acolo. Încă ceva: sfatul nostru este să nu plecaţi niciodată nicăieri fără o hartă turistică deja printată. În cele mai multe dintre cazuri veţi găsi pe acolo una, dar mai bine să vă puneţi la punct toate informaţiile de acasă.

Al doilea pas este să stabiliţi clar care sunt obiectivele turistice importante pe care vreţi să nu le rataţi, poate chiar un traseu realizat pe harta turistică de care povesteam mai sus, pentru a vedea exact cam care este distanţa dintre punctele de interes. După ce terminaţi cu cele mai importante atracţii nu uitaţi să trageţi cu ochiul şi la atracţiile mai puţin cunoscute, pentru că de cele mai multe ori ele pot fi şi mai spectaculoase decât primele.

Al treilea pas este să vedeţi dacă mâncarea tradiţională este sau nu pe placul vostru, iar când spun asta nu mă refer la a gusta din toate în toate restaurantele pe care le găsiţi pe drum, ci să vă informaţi dinainte pentru a afla ce veţi comanda şi pe unde. Nu uitaţi că multe dintre localurile din zonele turistice sunt scumpe, iar mâncarea nu este tocmai ok, de aceea ar fi de preferat să ştiţi, în mare, de acasă pe unde veţi lua masa.

La final vin distracţiile! Cursuri specifice, shopping şi altele! Lucruri care se pot face “printre picături” în city break, dar care sunt la fel de importante ca toate cele de mai sus.

Voi vă stabiliţi un ghid turistic de acasă? Sau vă place să descoperiţi în timpul vacanţei minunăţiile din altă ţară?

Sursă foto: pedrosimoes7/ Flickr.com.

Adauga un comentariu