Specialitate culinară venită tocmai din Malta

Bragioli

Bragioli

Pentru că săptămâna aceasta povestim despre Malta, avem şi o reţetă tradiţională pe care o puteţi pregăti acasă.

Reţeta poate fi considerată  primul pas către city break-ul vostru spre Malta.

Sperăm să vă placă şi să o încercaţi cât de curând.

PS – Să ne daţi şi nouă de veste prin comentarii dacă aţi făcut rețeta, dacă vă place şi cum a ieşit rezultatul final 🙂

Rulouri din carne de vită (Bragioli)

Ingrediente

  • 250 grame carne de vită tocată
  • 6 felii bacon
  • 1 ou fiert tare
  • 1 ou crud
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 linguri pesmet
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • 10 felii carne de vită , felii subţiri
  • 3 linguri ulei de măsline
  • Sosul la bragioli
  • 2 bucăţi ceapă
  • 3 căţei usturoi
  • 1 bucată roşii decojite din conservă
  • 2 bucăţi morcov
  • 90 grame mazăre
  • 2 bucăţi cartofi
  • 1 linguriţă sos Worchester
  • 200 mililitri vin roşu
  • 1 lingură bulion
  • 2-3 foi dafin
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • pătrunjel

Această mâncare, pe numele ei originar Bragioli, este o mâncare tradiţională din Malta. Se realizează nişte rulouri din carne de vită tăiată în felii subţiri cu o umplutură similară cu cea de sarmale şi un sos de roşii. Umplutura conţine carne tocată de vită sau de porc, ouă fierte, bacon, morcov, ceapă, pătrunjel. Pentru sos se folosesc roşii, mazăre, usturoi, dafin, vin roşu.

Sosul la bragioli

În uleiul în care am prăjit rulourile se căleşte ceapa şi usturoiul tăiate mărunt. După ce ceapa s-a înmuiat, se adaugă morcovii daţi prin răzătoare. Se călesc împreună. Se adaugă şi cartofii tăiaţi sferturi, roşiile decojite întregi, bulionul, mazărea, sosul Worchester şi vinul, iar la final condimentele.

Se lasă să fiarbă 10 minute.

Carnea de vită tocată se amestecă cu ceapa tăiată mărunt, morcovul dat pe răzătoare, baconul tăiat cubuleţe mici, oul fiert tăiat cubuleţe mici, oul crud, pătrunjelul tocat mărunt, pesmetul şi condimentele. Se omogenizează totul.
Feliile de carne de vită se bat cu ciocanul pentru şniţele, apoi se presară cu sare şi piper. Pe fiecare felie astfel pregătită se pun 1-2 linguri din compoziţia de mai sus, întinzându-se pe toată suprafaţa. Se rulează, prinzând foarte bine capetele, cu ajutorul unor scobitori. Se procedează astfel cu fiecare felie de carne.

În uleiul încins se pun aceste rulouri şi se călesc puţin, pe ambele părţi, până devin maronii. Se scot din ulei. Rulourile se pun în sosul pregătit şi se lasă să fiarbă, acoperit, la foc mic pentru o oră. În ultimele 15 minute se poate fierbe neacoperit pentru ca sosul să se îngroaşe.

Vezi şi alte reţete delicioase pe Delicatesa.ro.

Adauga un comentariu