Savoarea Dublin-ului la tine acasă

Din Dublin în bucătăria ta

Din Dublin în bucătăria ta

Dacă nu poţi pleca în curând în Dublin sau dacă, dimpotrivă, chiar ţi-ai planificat un city break acolo cât de curând, atunci puteţi da o fugă în bucătărie să încercaţi să aduceţi savoarea din Dublin chiar la voi acasă.

Ingrediente:

  • 6-7 cartofi medii
  • 2 bucăţi ceapă
  • 2 bucăţi morcov
  • 300 grame bacon
  • 300 grame cârnaţi de porc
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Morcovii, cartofii şi ceapa se taie rondele.

Cârnaţii se taie şi ei rondele, iar baconul se taie cubuleţe de mărimea rondelelor de cârnaţi.

Într-o tigaie se încinge 1 lingură de ulei în care se prăjesc, pe rând, mai întâi cubuleţele de bacon, apoi cârnaţii.

Într-un vas termorezistent se începe asamblarea: se pune un strat de rondele de cartofi, se presară sare şi piper, apoi bacon şi cârnaţi prăjiţi, rondele de morcovi şi ceapă. Se repetă din nou succesiunea aceasta, având grijă ca ultimul strat să fie de cartofi, care se presară cu sare şi piper.

Se adaugă apă sau supă de orice fel, cât să acopere aproape tot ceea ce este în vas, apoi se acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 60 de minute.

Apoi se mai lasă în cuptor la 250 grade timp de 15 minute, pentru a se rumeni frumos deasupra.

Vezi si alte retete delicioase pe Delicatesa.ro.

Adauga un comentariu