Dulciuri din Salzburg

Ceva dulce din Salzburg

Ceva dulce din Salzburg

Cine vrea ceva dulce? După ce am povestit pe îndelete despre Salzburg e cazul să avem şi o reţetă pe măsura poveştilor, adică una pe care să o savurezi cu gândul la vacanţă.

Ingrediente

  • 7 albuşuri de ouă
  • 4 gălbenuşuri de ou
  • 6 linguri zahăr
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură amidon
  • sare
  • esenţă de vanilie sau coajă rasă de lămâie
  • 1/4 ceaşcă gem de mure
  • 1/4 ceaşcă frişcă lichidă

Aceasta este o reţetă reprezentativă pentru Salzburg şi este un sufleu dulce preparat din albuşuri de ouă, zahăr şi făină. Denumirea preparatului original este Salzburger Nockerl. Forma de prezentare a acestei prăjituri simbolizează cele 3 formaţiuni muntoase care înconjoară oraşul Salzburg.

Mod de preparare

Vasul în care se va coace desertul se unge cu unt, iar pe fund se pune dulceaţa care se amestecă cu frişca lichidă. Vasul astfel pregătit se ţine la loc cald. Albuşurile se bat spumă, adăugându-se un praf de sare. Se adaugă căte o lingură de zahăr, pe care l-am băgat pentru câteva minute în cuptorul încins, ca să se încălzească. Se bate continuu cu mixerul până se obţine o bezea tare, care nu curge din castron. Peste bezeaua de albuşuri se adaugă gălbenuşurile, făina, amidonul, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Se amestecă uşor cu o paletă. Această compoziţie se distribuie în vasul în care am pus dulceaţa şi frişca şi se formează trei ridicături. Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 12-13 minute. Nu se deschide uşa cuptorului. Se scoate din cuptor şi se pudrează cu zahăr. Se serveşte imediat.

Vezi şi alte reţete delicioase pe Delicatesa.ro.

Adauga un comentariu