Nota de plată şi cum se împarte ea prin ţările din Europa

Nota de plata

Nota de plată şi cum se împarte ea prin lume

Am citit un articol tare interesant pe tuktuk.ro şi nu am putut să nu preluăm şi noi câteva destinaţii pentru a vă povesti despre cum se împarte nota de plată prin diverse ţări din Europa. Nu de alta, dar dacă vrem să intrăm în spiritul adevărat din regiunile pe care le vizităm cred că ar trebui să ne luăm după tradiţii şi atunci când vine vorba de plata notei la restaurant, nu? 🙂

Dacă la noi, la români, de obicei fiecare plăteşte ce a comandat, în Austria de exemplu, nota de plată se împarte frăţeşte la numărul de oameni din jurul mesei. Ba mai mult decât atât, dacă austriecii sunt prieteni buni şi se ştie care dintre ei are salariul cel mai mare, atunci persoana respectivă va plăti o parte mai mare decât ceilalţi.

În Germania este ca la noi: adică oamenii pun banii la comun, dar fiecare cât a consumat. Evident, se adaugă şi bacşişul… fiecare cât doreşte.

Irlandezii au un comportament mai ciudat atunci când vine vorba despre nota de plată. Dacă până la bani totul e ok, atunci când chelnerul aduce nota de plată oamenii încep să se certe.

În Italia oamenii sunt mai ok din acest punct de vedere, în sensul că există posibilitatea ca toată lumea să plătească doar ce a consumat, dar sunt şi situaţii în care după o discuţie în prealabil nota se împarte în mod egal.

Încă una şi vă lac cu articolul întreg: pentru spanioli totul depinde de regiune, dar în general este valabil ca cel care invită pe cineva la masă să plătească, ba chiar de obicei oamenii insistă, aşa că nu te certa cu nimeni şi bucură-te de vacanţă!

Citiţi tot articolul despre cum se împarte nota în lume pe tuktuk.ro.

Sursă foto: Steve Snodgrass/ Flickr.com.

Adauga un comentariu