Evenimente, shopping şi alte distracţii în Malta

Sporturi in Malta

Sporturi în Malta

Dacă până acum am tot povestit toată săptămâna despre cum îţi poţi petrece timpul liber în Malta, am zis să nu facem excepţie nici astăzi şi să vedem care sunt sporturile sau distracţiile preferate de localnici şi de turişti.

Nu avem cum altfel să începem decât cu sporturile acvatice. Chiar dacă mai toate coastele sunt stâncoase şi sunt destul de puţine plajele acoperite cu nisip, e interzis să ajungeţi în Malta, soarele să fie pe cer şi voi să nu încercaţi apa mării.

Apropo de apa mării, la adâncimi nu tocmai mari puteţi admira tot felul de vieţuitoare marine, de la căluţi de mare până la delfini – probabil că datorită lor toţi cei care ajung aici sunt fascinaţi de scufundări. Puteţi vedea şi epavele multor vase scufundate acum zeci de ani sau peşteri ori flora minunată de sub apă.

Cei cu dare de mână sau aceia dintre voi care au strâns o sumă de bani mai mare pentru city break pot încerca yachting-ul. Sunt foarte multe golfuri şi plaje în care nu puteţi ajunge pe uscat, aşa că experienţa se dovedeşte a fi una de neuitat.

Încă o activitate legată de apă şi promit că mă opresc: Malta oferă condiţii ideale pentru schiul nautic, aşadar dacă sunteţi fani sau dacă vreţi să încercaţi acest tip de sport, atunci aveţi cum să-l practicaţi aici.

O altă modalitate excelentă de relaxare şi, în acelaşi timp, o aventură interesantă o constituie schiul nautic. Malta oferă condiţii ideale şi pentru acest sport; tot ce vă trebuie e o instruire corectă şi ceva antrenament. În toate staţiunile turistice mai mari de pe insulă schiul nautic se practică în tot timpul anului. Tot aici puteţi închiria şi scutere nautice.

Carnaval in Malta

Carnaval în Malta

Şi ca să nu spuneţi că vă povestesc doar despre distracţii pe apă, vă mai spun şi despre echitaţie, pentru că în Malta veţi găsi de la competiţii sportive la companii care oferă plimbări călare (cel mai mare centru se numeşte Marsa) iar dacă luăm în considerare frumuseţea peisajelor atunci veţi vrea să vedeţi cât mai mult din regiune.

Festivaluri şi evenimente

Cel mai mare spectacol este Carnavalul ce are loc în capitala La Valetta. Distracţia începe cu 5 zile înainte de postul Paştelui şi se lungeşte pe parcursul a 40 de zile. De la spectacole la concursuri sau tot felul de mici ateliere, toată regiunea prinde culoare. Il-Kukkanja de exemplu este un concurs cu o istorie de sute de ani în spate. Se desfăşoară în centrul oraşului şi constă în întrecerea participanţilor în a urca cât mai repede pe scări de sfoară până în vârful unui turn de pază.

În timpul verii cea mai mare sărbătoare este festivalul de folclor şi are loc la final de iunie. Se serbează cu multe picnicuri, curse de cai sau măgari şi muzică.

O altă dată foarte importantă este ziua de 8 septembrie, cunoscută drept Ziua Victoriei. Atunci trei evenimente sunt sărbătorite: capitularea armatei italiene din timpul celui De-al Doilea Război Mondial, naşterea Fecioarei Maria şi finalul Marelui Asediu. De cele mai multe ori sărbătoarea este marcată prin întreceri ale ambarcaţiunilor din portul Great Harbour.

Plaja Golden Bay

Plaja Golden Bay

Shopping

Malta nu este tocmai un loc de unde poţi pleca cu bagajul plin de lucruri pe care le-ai cumpărat de aici, pentru că nu putem povesti despre magazine de designeri sau mall-uri mari ori despre suveniruri foarte multe pe care doar aici le poţi găsi.

Cu toate acestea, ţara este faimoasă pentru dantele, de care veţi găsi la toate târgurile şi pieţele din regiune. Şi dacă tot aţi ajuns în târguri atunci cumpăraţi şi o sticluţă cu o băutură de culoare roz. Este vorba despre lichior de fructe de cactus, o băutură tradiţională pe care o puteţi gusta fără probleme, pentru că e 100% naturală. Am zis “gusta” căci e foarte dulce şi e o băutură alcoolică.

Voi aţi mai găsit ceva interesant ca suvenir de luat din Malta?

Surse foto: KNOW MALTA by Peter Grima/ Flickr.com, Martin Lopatka/ Flickr.com şi Ingrid Sinclair/ Flickr.com.

Resurse: lonelyplanet.com şi tripadvisor.com.

Adauga un comentariu

Malta
esential Esential
de_ne_ratat Obiective de ne-ratat
inedit Obiective inedite
food_drinks Food & Drinks
special Shopping & Special
harta Harta turistica