Cu cei mici în maşină. Destinaţie: vacanţa de Ziua Copilului

In drum spre vacanta

În drum spre vacanţă

Dacă vine 1 Iunie, e clar că plecăm cu cei mici în vacanţă. Totul pare nemaipomenit, dar primele probleme vin chiar de la început: ce facem pe drum? Nu de alta, dar una e să plece nişte adulţi la drum lung şi cu totul altceva este să îi iei şi pe cei mici, cei mici care nu au cum să stea nemişcaţi un drum de câteva ore bune.

Jocuri de drum lung

Aţi auzit de jocul “Lupta degetelor mari”? Sigur ştiţi cum se joacă, numai că nu ştiaţi că se cheamă aşa, practic ideea jocului este te prinzi de mâna partenerului lăsând degetul mare liber şi să încerci să-i turteşti celuilalt degetul lui mare.

Un alt joc pentru cei mici este să… se uite pe geam cu un scop. Cu alte cuvinte, stabileşte o anumită perioadă de timp sau o localitate până unde se termină jocul şi pune-i pe copii să numere stâlpii, pomii, animalele sau semnele de circulaţie pe care le văd. Stabileşte şi un premiul pentru cel care a numărat cel mai mult.

Despre alte jocuri ce merg de minune jucate cu cei mici în maşină la drum lung citiţi pe UrbanKid.ro.

Planificaţi totul

Dacă aţi încercat în trecut tot felul de jocuri şi nimic nu a funcţionat, atunci puteţi încerca să plecaţi în vacanţă pe timp de noapte. Astfel cei mici sigur vor dormi o mare bucată de drum. Sau, dacă vi se pare complicat pentru şofer aşa, puteţi încerca să plecaţi foarte devreme dimineaţa. Chiar dacă se vor trezi, odată ajunşi în maşină vă asigur că somnul îi va răpune câteva ore bune.

Muzică, DVD-uri, jucării şi gadget-uri

Nu aveţi cum să plecaţi de acasă fără jucăriile şi cărţile preferate ale copiilor. Chiar dacă vă petreceţi Ziua Copilului la doar câţiva kilometri depărtare de casă şi tot nu e bine ca bagajul să nu conţină aceste lucruri, apăi dacă vorbim despre parcurile de distracţii din Europa destinate copiilor.

Dacă aveţi pe acasă DVD Playere portabile sau o tabletă PC atunci nu uitaţi să le luaţi şi pe acestea. Şi dacă tot vorbim despre astfel de bagaje, atunci puneţi şi multe CD-uri cu muzică de toate felurile, niciodată o melodie repetată de prea multe ori nu poate aduce veselie în maşină.

Voi ce faceţi când plecaţi la drum lung cu cei mici? Plecaţi cu maşina de 1 Iunie în vacanţă sau aveţi deja bilete de avion?

Sursă foto: yoshimov/ Flickr.com.

Adauga un comentariu