Ziua Copilului se sărbătoreşte în vacanţă – Top destinaţii 1 Iunie

Top destinatii de Ziua Copiilor

Top destinaţii de Ziua Copiilor

Pentru că se apropie 1 Iunie şi pentru că nu ne-am putut gândi la o variantă mai bună de a vă petrece Ziua Copilului decât printr-un city break tematic, ne-am gândit să punem de un top 3 al destinaţiilor pentru copii. Am încercat să avem oraşe speciale, în sensul că nu ne-am dorit să vă aducem în atenţie localităţile cunoscute deja ca fiind unele “child-friendly”.

Mai aveţi destul de mult timp la dispoziţie pentru a vă planifica în detaliu vacanţa de familie, trebuie doar să citiţi cap-coadă poveştile noastre despre oraşe şi să vedeţi care ar fi acele atracţii turistice perfecte pentru cei mici.

 1. Paris< Chiar dacă am spus de la bun început că nu mergem dupa un clişeu deja stabilit, nu am cum să nu urc Parisul ca oraşul cel mai bun pentru o vacanţă reuşită de familie. Avem vestitlul parc Disneyland  care mu mai are nevoie de nicio prezentare, dar sunt convinsă că atât copiii, cât şi adulţii se vor distra pe cinste, iar surprizele sunt la tot pasul. Surprizele animate adică, pentru că peste tot veţi da doar de personaje şi peisaje din desene animate.Parcul cuprinde 5 regiuni: Frontierland, Adventureland, Fantasyland, Discoveryland şi Main Street/USA, adică centrul de shopping şi de informaţii şi nu uitaţi să vă luaţi bilete din timp şi să vă înarmaţi cu ceva răbdare odată ce aţi ajuns acolo, doar toţi copiii din lume vor să ajungă aici mai devreme sau mai târziu.
 2. Viena

  A fost cel mai vizitat oraş european în 2010 şi e destinaţia numai bună pentru aceia care vor să aibă parte de un cadou inedit de Ziua Copilului, asta deşi de cele mai multe ori Viena este recunoscută ca o destinaţie perfectă pentru a vă petrece Sărbătorile de Iarnă.Poate primul loc în care vă veţi opri aici va fi Parcul Prater, unul dintre parcurile de distracţii ce concurează de minune cu Disneyland din Paris. E practic un univers destinat copiilor şi celor cu suflet de copil, mai ales că are dimensiuni gigantice: are 6km lungime.

  De la Castelul Bântuit, unde vezi tot felul de personaje care te sperie ori ba, un tobogan imens cu apă situat într-o imensă ceaşcă ori Blue Planet, recomandat copiilor cărora le plac dinozaurii pentru că aici se explică totul despre dinozauri – toate sunt atracţii geniale pentru familii.

 3. Londra

  Când spunem Londra parcă nu ne gândim musai la copii, dar dacă vă povestesc câte ceva despre un hotel din lego sau la Harry Potter parcă datele problemei se schimbă. Plus că Londra este un oraş plin de viaţă, unde mereu vei avea ceva de făcut, indiferent în ce parte a oraşului eşti.Să le luăm însă pe rând: “The making of «Harry Potter»” este modalitatea prin care compania Warner Bros a decis să continue magia micului vrăjitor şi să transforme scenele din film într-un loc unde se vor aduna toţi fanii seriei. Studiourile de lângă Londra se întind pe mai bine de 14 mii de metri pătraţi, aici fiind practic locul unde magia filmului se naşte.

  Apoi, avem chiar şi un hotel întreg parcă făcut din piese de lego – Legoland. La recepţie totul a fost gândit pentru a-i ţine ocupaţi pe cei mici atunci când părinţii se vor ocupa de cazare. Aşa că lângă biroul de cazare sunt puse la dispoziţie cutiuţe cu piese lego pentru distracţia micuţilor. Până şi covoarele şi păturile din camere sunt imprimate cu modele de figurine lego.

Voi cum veţi sărbători Ziua Copilului? Aveţi alte destinaţii preferate?

Şi înainte şi după 1 Iunie, de pe UrbanKid.ro aflaţi despre evenimente, locaţii şi activităţi sau vacanţe pe care să le încercaţi în familie.

Sursă foto: lori05871/ Flickr.com.

Adauga un comentariu