Ce faci cu copilul în vacanță de 1 Iunie?

vacanta de familie

Vacanţă de familie

După ce vă decideți unde plecați cu cei mici în vacanță de Ziua Copilului, după ce trageți cu ochiul și prin lista cu cele mai frumoase și mai mari parcuri de distracții din Europa, rămâne o singură întrebare: ce faci cu un copil mic în vacanță? Adică bine, bine mergem în parcul de distracții, ne bucurăm și încercăm tot ce găsim pe acolo, dar când ieșim din parc ce mai faci cu el?

Vizitele lungi sau dese?

Dacă atunci când plecați cu prietenii nu aveați nicio problemă să stați o oră într-un muzeu, acum situația se schimbă puțin. Din fericire, peste granițe mai toate muzeele oferă ajutor părinților care au copii mici, în sensul că nu veți avea nicidecum parte de priviri lungi, ba chiar ghidul de obicei explică mai pe îndelete, astfel încât informațiile să ajungă și la cei mici.

Să nu vă fie teamă să cereți ajutorul. Dacă aveți nevoie de un scaun special pentru copii sau de o zonă de tipul celor “mama și copilul” cereți asta. Știți cum se spune “Cere și ți se va da” și chiar dacă uneori poate răspunsurile nu sunt 100% pe placul vostru, mereu veți avea parte de ajutor din partea personalului muzeelor la care ajungeți.

În restaurante

Capitolul aceste este unul foarte fericit, pentru că toate, dar absolut toate restaurantele au scaune speciale pentru copii și în meniu sigur găsești ceva bun și pentru cei mici. Dacă pe la noi atunci când întrebi de un scaun pentru un bebeluș nu doar că mai toți chelnerii ridică din umeri, dar și se schimbă la față, odată ce vei trece granițele cu greu vei da de un local care să nu fie dotat cu piese de mobilier pentru micuți. În plus, în localuri există spații speciale pentru fumători, așadar nu trebuie să vă faceți griji nici cu privire la acest lucru, pentru că rare sunt situațiile în care veți da de un loc unde fumatul este permis în interiorul localului.

Afară sau înăuntru

În multe capitale europene parcurile sunt minunate. Pe lângă flori și verdeață aici au loc multe spectacole sau târguri, unele mai colorate decât altele. Încercați să le “vânați” o să fie pe placul întregii familii, vă asigur că vă veți distra cu toții.

Sporturi

Vă puteți interesa înainte să plecați care sunt sporturile pe care le puteți încerca împreună în localitate. Poate veți învăța cu toții cum să faceți scufundări, să înotați, să faceți drumeții pe munte.

Voi cum v-ați distrat ultima dată când ați plecat cu întreaga familie în vacanță?

Sursă foto: faungg/ Flickr.com.

 

Adauga un comentariu