Reguli pentru cei care pleacă în vacanţă cu maşina

Cu masina in vacanta

Cu maşina în vacanţă

Nu mă refer la reguli precum “Conduceţi prudent!” deşi niciodată nu pot vorbi despre acest sfat cum că e dat de prea multe ori, nu strică să ne mai aducem aminte încă o dată… şi încă o dată acest lucru. Revenind însă la ale noastre, în multe ţări din Europa regulile de circulaţie sunt extrem de diferite faţă de alte noastre şi dacă nouă ni se pare ceva normal e foarte posibil ca poliţiştilor din alte ţări să nu li se pară deloc ok anumite lucuri. De exemplu, ştiaţi că în Ucraina, Bulgaria, Spania, Italia, Turcia, Elvetia şi Germania, dacă vă veţi urca la volan după ce aţi băut un pahar de vin sau o bere veţi rămâne nu doar fără permis, cât şi fără maşină? Da, autovehiculul va fi confiscat de către oamenii legii. Acelaşi lucru se întâmplă şi dacă parcaţi neregulamentar sau depăşiţi viteza legală. Destul de stricte legile, nu?

Dacă vreţi să aveţi parte de o vacanţă romatică la Paris şi v-aţi decis să plecaţi cu maşina ori să închiriaţi acolo o maşină trebuie să ştiţi că e obligatoriu să aveţi cu voi şi un alcool-test.

În afară de Rusia, Ucraina şi, desigur, România detectoarele de radar sau chiar GPS-urile care sunt dotate cu astfel de detectoare sunt strict interzise! Regula este valabilă şi dacă device-urile sunt închise, mai bine nu le luaţi cu voi decât să aveţi probleme, iar dacă GPS-ul vostru are şi detector de radar, atunci lăsaţi-l acasă şi împrumutaţi unul. Decât să aveţi probleme în vacanţă mai bine rugaţi un prieten să vă ajute, nu?

Apropo de detectoare şi de zgomotul produs de acestea e bine de ştiu că în Grecia, Spania, Italia, Franţa şi Turcia claxonatul este srict interzis, mai ales pe timp de noapte. De cealaltă parte însă, în Elveţia este obligatoriu să claxonaţi dacă sunteţi înaintea unei curbe periculoase, pentru a da se veste şoferilor de “cealaltă parte” că traversaţi şi voi curba.

Concluzie? Sunt multe reguli diferite de la ţară la ţară, dacă mai ştiţi şi voi mi-ar plăcea mult să punem de un set complet care să cuprindă cât mai multe ţări.

Şofaţi cu atenţie şi… vacanţă frumoasă!

Citiţi despre mai multe reguli pe stirileprotv.ro.

Sursă foto: kayugee/ Flickr.com.

Adauga un comentariu