Reguli pentru cei care pleacă în vacanță cu mașina

Cu masina in vacanta

Cu maşina în vacanţă

Nu mă refer la reguli precum “Conduceți prudent!” deși niciodată nu pot vorbi despre acest sfat cum că e dat de prea multe ori, nu strică să ne mai aducem aminte încă o dată… și încă o dată acest lucru. Revenind însă la ale noastre, în multe țări din Europa regulile de circulație sunt extrem de diferite față de alte noastre și dacă nouă ni se pare ceva normal e foarte posibil ca polițiștilor din alte țări să nu li se pară deloc ok anumite lucuri. De exemplu, știați că în Ucraina, Bulgaria, Spania, Italia, Turcia, Elvetia și Germania, dacă vă veți urca la volan după ce ați băut un pahar de vin sau o bere veți rămâne nu doar fără permis, cât și fără mașină? Da, autovehiculul va fi confiscat de către oamenii legii. Același lucru se întâmplă și dacă parcați neregulamentar sau depășiți viteza legală. Destul de stricte legile, nu?

Dacă vreți să aveți parte de o vacanță romatică la Paris și v-ați decis să plecați cu mașina ori să închiriați acolo o mașină trebuie să știți că e obligatoriu să aveți cu voi și un alcool-test.

În afară de Rusia, Ucraina și, desigur, România detectoarele de radar sau chiar GPS-urile care sunt dotate cu astfel de detectoare sunt strict interzise! Regula este valabilă și dacă device-urile sunt închise, mai bine nu le luați cu voi decât să aveți probleme, iar dacă GPS-ul vostru are și detector de radar, atunci lăsați-l acasă și împrumutați unul. Decât să aveți probleme în vacanță mai bine rugați un prieten să vă ajute, nu?

Apropo de detectoare și de zgomotul produs de acestea e bine de știu că în Grecia, Spania, Italia, Franța și Turcia claxonatul este srict interzis, mai ales pe timp de noapte. De cealaltă parte însă, în Elveția este obligatoriu să claxonați dacă sunteți înaintea unei curbe periculoase, pentru a da se veste șoferilor de “cealaltă parte” că traversați și voi curba.

Concluzie? Sunt multe reguli diferite de la țară la țară, dacă mai știți și voi mi-ar plăcea mult să punem de un set complet care să cuprindă cât mai multe țări.

Șofați cu atenție și… vacanță frumoasă!

Citiți despre mai multe reguli pe stirileprotv.ro.

Sursă foto: kayugee/ Flickr.com.

Adauga un comentariu