Cele mai spectaculoase drumuri din lume

Katy Freeway

Katy Freeway, drumul cu 26 de benzi

Câteodată este mai frumos drumul decât destinaţia în sine, de fapt uneori plecăm doar în ideea de a vedea drumul şi apoi mai vedem noi dacă ne rămâne timp de localitate spre care ne îndreptăm.

Dacă despre cele din România am vorbit deja, acum am descoperit un top cu cele mai spectaculoase drumuri din întreaga lume.

Se pare că drumul cel mai cel este tunelul Guoliang din China, tunel care a fost ridicat după ce sătenii dintr-o localitate din vârful muntelui s-au decis că nu mai au cum să aştepte autorităţile pentru a avea un drum care să facă legătură dintre localitate şi celelalte oraşe. S-au apucat singuri de lucrare, iar rezultatul este parcă rupt din poveşti, drumul fiind practic o fâşie lipită de munte.

Locul secund în topul cu cele mai spectaculoae drumuri din lume este luat de cea mai lată şosea de pe pământ, Katy Freeway din Statele Unite ale Americii, care uneşte Florida de California şi are nu mai mult nu mai puţin de… 26 de benzi! Este drept, nu peste tot este aşa de lată, ci doar în anumite porţiuni, şi cu toate acestea se pare că drumul este admirat, zilnic, de peste 220.000 de şoferi care trec folosesc autostrada!

Ultimul în top, dar la fel de spectaculos, cel puţin pentru mine, este Panamericana, care măsoară 26.000 kilometri şi este legătura dintre cele două Americi, din Alaska până în Chile, fiind astfel cea mai lungă cale rutieră din lume.

Vezi top 5 cele mai spectaculoase drumuri din lume pe Adevarul.ro.

Sursă foto: scenicpaintingtours.com.

Adauga un comentariu