Cât scot din buzunar românii pentru o vacanţă?

Buget de vacanta

Bugetul de vacanţă al românilor

Până în 500 de euro, limita minimă (dacă îi putem spune aşa) fiind de 300 de euro! Cam acesta este bugetul unei vacanţe, au spus mai bine de jumătate dintre cei întrebaţi care au fost prezenţi la Târgul Internaţional de Turism Winter Holiday!

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism spune că aproximativ 7.000 de vizitatori au trecut pe la târg şi numai 25% dintre aceştia s-au arătat dispuşi să cheltuaiscă peste 500 euro pentru o vacanţă, mai precis între 650 şi 1.000 euro.

În ceea ce priveşte românii care şi-au achiziţionat pachete turistice direct de la târg, cei care au avut dare de mână să deapeste 1.000 de euro pentru o vacanţă au ales destinaţii precum Dubai, Thailanda, India, Nepal, Indonezia., iar cele mai solicitate destinaţii, indiferent de preţ, au fost Viena, Cipru şi Spania.

O mare schimbare faţă de ce se întâmpla pe piaţa de turism acum câţiva ani este preferinţa românilor spre city break-uri, se pare că anul acesta mai mult decât oricând oamenii preferă vacanţe mai multe, dar mai scurte!

Noi vă invităm să fiţi cu ochii pe noi pentru a afla cum să vă organizaţi city break-urile şi vă dorim la cât mai multe vacanţe frumoase!

Sursă foto: zoetnet/ Flickr.com.

Citeşte mai multe pe Capital.ro.

Adauga un comentariu