Românii preferă Austria anul acesta

Mulţi turişti vin în Austria pentru sky

Aproape 130.000 de români au călătorit în Austria în prima jumătate a anului! Datele sunt cu adevărat impresionante, iar potrivit Oficiuil Naţional de Turism al Austriei numărul românilor a crescut cu 7.7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dacă a trecut sau nu criza economică de care toată lumea vorbeşte, dacă începe o nouă criză abia acum sau dacă turismul nu a fost niciodată atât de afectat precum au tot spus oficialii… nu ştim! Ştim doar că datele oficiale arată faptul că, după ruşi şi elveţieni, românii sunt pe locul trei în topul care arată numărul în creştere de turişti. Apropo de date exacte, conform Oficiului Naţional de Turism al Austriei cu un total de 473.900 de înnoptări s-a depăşit recordul anului 2008, care se ridica la acea vreme la doar 433.000 de înnoptări.

Nu doar strănii au plecat în vacanţe în Austria, ci chiar localnicii au preferat să rămână mai aproape de case anul acesta. Aşa se face că 5.4 milioane de austrieci au petrecut 16,6 milioane de nopţi de cazare în Austria de la începutul acestui an până în luna iunie.

Date fiind cele de mai sus, vă lăsăm cu toate informaţiile de care aveţi nevoie pentru o vacanţă lungă sau pentru un city break scurt în Austria, la Viena mai exact.

Citiţi toată ştirea pe wall-street.ro.

Sursă foto: benfff85/ Flickr.com.

Adauga un comentariu