Bagaj de cunoştinţe pentru vacanţele la Londra

În faţa Turnului Londrei

E început de week-end şi, sinceră să fiu, aş prefera să ştiu că nu sunteţi în spatele unui ecran PC şi să nu citiţi acest text! Sau… sunteţi într-o vacanţă şi ne citiţi de pe telefonul mobil, tabletă PC sau mai ştiu eu ce alt dispozitiv mobil pe care îl aveţi în “arsenalul gadget-urilor”. 😀

De la început, adică în textul de luni, v-am spus fără ocolişuri că Londra este unul dintre oraşele destul de scumpe atunci când vine vorba de turişti. De la cazare, la transport, taxa pentru intarea la anumite obiective turistice sau orice altceva. Cu toate acestea, dacă nu aveţi un buget mare pentru vacanţă nu înseamnă că ar trebui să tăiaţi oraşul de pe listă, pentru că veştile bune sunt că există o mulţime de lucruri pe care le poţi face fără niciun ban în Londra, unde mai pui că muzeele şi instituţiile de stat nu au niciun fel de taxă pentru vizitatea lor, iar frumuseţea lor nu este direct proporţională cu preţul biletului.

Dacă tot am intrat în “tema obiectivelor turistice”, marţi, în loc de cele câteva ceasuri rele, noi v-am oferit mai multe atracţii turistice valoroase, iar miercuri, pentru că miercuri este acea zi din mijlocul săptîmânii când week-end-ul nu este aproape şi nici nu aveţi speranţe prea mari că ziua va fi una scurtă sau că va trece repede, noi ne-am gîndit să vă “îndulcim” cu alte obiective turistice, de data aceasta unele ceva mai necunoscute. Fie că nu sunt în clasicul ghid turistic, fie că sunt speciale şi nu toată lumea ştie de frumuseţea şi importanţa lor, atracţiile, zicem noi, ar trebui să fie parcurse de către toţi cei care plănuiesc un city break la Londra.

Piaţa Trafalgar

Un capitol tare drag tuturor turiştilor este cel de joi, când amintim despre mâncarea tradiţională. Desigur că avem “asortat” şi un pahar de… de ceva la mâncare. Ei, la Londra lucrururile sunt un pic mai triste din acest punct de vedere, pemtru că ei nu prea au feluri de mâncare tradiţională cu care să se mândrască. Sau or fi avut ei, dar nu au durat prea mult în timp şi au rămas cu o “cultură tradiţională” sărăcuţă! Cred că singurul lucru demn de menţionat aici ar fi arhi-cunoscutul mic dejun englezesc cu omletă, ochiuri, fasole, bacon prăjit, cartofi pane, roşii călite, ciuperci şi fasole, nu neapărat toate. Aşa cum spunema şi joi, eu nu pot spune însă că este vorba de o mâncare tradiţională pentru că, vedeţi voi, când spun “tradiţional” mie mi se duce gândul la pastele de orez ale chinezilor şi felul cum ei pun soia în mai tot ce fac sau la faptul că grecii nu se simt bine dacă nu au cel puţin trei linguri de sos dulceag în farfurie şi la final dau de o prăjitură însiropată de bei doi litri de apă numai când te gândeşti la ea.

Ajunşi la ultima zi de plimbare online la Londra (unde, BTW, nu au existat probleme cu privire la securitatea oamenilor, cum din păcate s-a întâmplat în Londra săptămâna trectută, la noi a fost bine, putem să spunem chiar că city break-ul online a mers fix aşa cum l-am plănuit de la bun început) a fost tare simplu să vorbim despre shopping şi festivaluri specifice. Asta din două motive, cât se poate de clare: când zici Londra, se înţelege clar shopping, la câte magazine sunt acolo şi datorită faptului că la festivaluri şi evenimente, adică la distracţie, londonezii nu se lasă întrecuţi prea uşor.

La final ne simţim un pic obosiţi, dar asta nu înseamnă că nu o vom lua de la capăt cât reuşim de repede, doar să aşteptaţi oleacă să ne tragem sufletul după Londra!

Voi aţi fost la Londra până acum sau abia acum plănuiţi o astfel de ieşire?

Surse foto: Ambernectar 13/ Flickr.com şi budgetplaces.com/ Flickr.com.

Adauga un comentariu