Fie criza cât de rea, tot mai bună e vacanţa mea

Tu cum îţi alegi biletul de avion

Sau cum să-ţi alegi biletele de avion pentru a scoate din buzunar cât mai puţini bani.

O vacanţă nu începe cu economii, sunt de acord cu asta, dar dacă putem să le facem de ce nu? Să spunem că avem de ales între a dat o căruţă de bani pe un simplu bilet de avion sau a plăti mai puţin pe transport şi a prelungi city break-ul cu încă o zi?

Bine, poate e prea mult o zi de vacanţă în plus din reducerea la biletul de avion, să ne gândim că bem o cafea în plus la o terasă de care altfel nu ne putem bucura! Eu tot zic că e super afacere, nu? 🙂

1 – Primul lucru pe care ar trebui să-l verifici ar fi să vezi dacă toate taxele sunt incluse în preţul biletului de avion pe care vrei să-l achiziţionezi. Există o grămadă de alte taxe şi plăţi pe lângă simplul cost al unui bilet, aşadar compania pe care ai contactat-o ar trebui să îţi ofere toate aceste informaţii. Evident că sunt multe companii care nu oferă… pe tavă informaţiile, dar dacă întrebi de alte costuri anexe sunt obligaţi să explice pe îndelete de fiecare în parte.

2 – Fă-ţi temele temeinic înainte să semnezi “ca primarul” pentru asigurări incluse. Eu ştiu că atunci când îţi planifici un city break asigurările sunt ultimele lucruri la care te gândeşti, dar ai idee cât de mult pot costa unele dintre ele?

Să nu care cumva să ai tendinţa să nu plăteşti pentru asigurarea bagajelor. Părerea mea este că ar fi o mică, mare greşeală (aici depinde de norocul fiecăruia). Numai gândeşte-te care ar fi rezultatul unui moment de ghinion? Fără bagaje, într-o ţară străină! Hmm, nu sună prea vesel nu? Aşadar există asigurărin obligatori, altele pe care le faci pentru a avea siguranţa unei vacanţe fericite şi altele de care nu ai nevoie.

3 – Compară preţurile! Dacă la orice alt obiect sau serviciu pe care îl plătim tindem să căutăm online o mie de informaţii înainte să plătim, la biletele de avion pare că nu facem acest lucru. Am dreptate? Câţi dintre voi ştiu că pe Travel Supermarket şi Skyscanner pot fi comparate preţurile şi la zborurile din România? Sunt servicii gratuite care compară preţurile, oferă informaţii super utile şi în maxim 5 minute deja ştiţi care sunt preţurile, vorba aceea “un click e de ajuns”. Bine, aici e vorba de mai multe click-uri (vreo 5 dacă nu mă înşel) şi de tastat ceva, dar parcă nu e atââât de mult de muncă, nu? Măcar nu presupune niciun drum în plus.

4 – Dacă îţi place să călătoreşti mult de ce nu ai deveni un client fidel al unei singure companii? Vrei să vezi care sunt condiţiile la toate? Păi, cam aceleaşi şi la o adică drumul în sine nici nu mai contează, important este să ajungi la destinaţie repede şi sigur şi să nu te coste o avere. Dacă vei deveni client fidel al unei companii nu vei avea decât de câştigat. Multe dintre companiile de la noi oferă bonusuri ori reduceri pentru clienţii lor.

5 – Dacă eşti student sau ai sub 30 de ani întreabă de reduceri. Este posibil să nu fie niciun bonus, dar este la fel de probabil ca respectiva companie să ofere ceva special pentru voi. Nu aveţi nimic de pierdut nu? Dar de câştigat?

6 – Nu vă mai spun de achiziţionarea în avans a biletelor. Preţul ajunge să fie dacă nu triplat cu siguranţă dublat cu câteva zile înainte de data plecării. Aşadar, în loc de, să spunem 50 de euro, plătiţi peste 100… cu cei cel puţin 50 de euro economisiţi aţi putea cumpără ceva cadouri pentru cei dragi.

7 – Încă una şi promit că am terminat: review-urile celorlalţi sunt un “must”. “Google is our friend” atunci de ce nu l-am “exploata” la maxim şi nu am căuta cât mai multe opinii de la alţii ca şi noi care au mers cu aceeaşi companie în aceeaşi locaţie?

Voi cum vă cumpăraţi biletele de avion şi ce faceţi pentru a beneficia de un preţ cât mai mic?

Citiţi mai multe despre alte trucuri pentru a micşora biletul la avion pe promotionalcodes.org.uk.

Sursă foto: UGGBoy/ Flickr.com.

Adauga un comentariu