Adio la “suvenirele” din hoteluri!

S-au inventat prosoapele cu cip de indentificare

Întrebare – Ce fac cei care trec pragul unui hotel de 5 stele şi-şi aduc aminte că acasă nu au destule prosoape? 😀

În speranţa că există şi oameni care ridică din umeri în faţa monitoarelor PC şi că întrebarea de mai sus nu este o simplă întrebare retorică, vă spun eu: se gândesc să introducă în bagaje prosoapele de la hotel!

Managerii marilor lanţuri unităţilor de cazare cu multe stele s-au gândit la această problemă de foarte multe ori, dar nu au găsit nicio soluţie viabilă. Pe de o parte, prosoapele dispăreau pe zi ce trece, de celalaltă parte însă nu aveau cum să-i caute pe clienţi în bagaje înainte să plece şi să se asigure că nu au terminat vacanţa şi au luat cu ei jumătate din accesoriile de la baie.

Într-un final însă au găsit soluţia… “tehnologizează” prosoapele! Nu glumesc! Oamenii s-au gândit că ies mai ieftin dacă inserează în prosoape cipuri cu GPS inclus. Nu cred că se va ajunge la o serie de momente numite generic “pe urma prosoapelor pierdute”, dar sunt singură că mulţi dintre turiştii căutatori de suvenire gratis de la hotel vor începe să plece din vacanţe cu bagajele la fel de pline sau de goale precum au şi venit în concediu.

Iar dacă voi credeţi că iniţiativa este deocamdată la nivel de proiect, vă mai spun că până acum 3 unităţi de cazare, din Honolulu, Miami şi Manhattan, folosesc prosoape cu cip GPS.

Nu vă faceţi griji, pentru că cipurile cu GPS pot fi introduse în apă fără niciun fel de efect advers, singurul lucru de care ar trebui să vă feriţi este ca nu care cumva să confundaţi dulapul de la hotel cu bagajul vostru de mână.

În viitor, compania care a patentat invenţia o să scoată pe piaţă şi cipuri pentru halate, cearşafuri şi multe alte obiecte ce ajung de obicei în bagajele turiştilor.

Voi aţi luat vreodată ceva “amintiri” de la hotel?

Citeşte mai multe pe blogul New York Times.

Sursă foto: striatic/ Flickr.com.

 

Adauga un comentariu