Cascade fantastice din Europa [top]

Cascada Powerscourt, Irlanda

Cascada Powerscourt, Irlanda

Dacă zilele trecute am vorbit despre cele mai romatice şi retrase plaje, astăzi m-am gândit să nu ne îndepărtăm prea mult de subiect, dar să schimbăm un pic regimul. Trecem aşadar de la mare la munte, dar nu uităm de apă şi avem un top cu cele mai impresionante cascade din Europa.

Sute de cascade cu peisaje de vis din Europa încântă ochii turiştilor an de an, dar ca cele de mai jos mai rar.

Să vedem pe care le ştiţi şi cele de care nu aţi auzit încă.

 1. Cascada Powerscourt, Irlanda

  Grădinile Powerscourt din Irlanda parcă te conduc în altă lume. Stilul italian şi cel japonez se îmbină, iar fântânile şi statuile te conduc către unul dintre cele mai inedite cimitire din Europa. Da, aţi citit bine, este vorba despre ciminirul animalelor de companie.

  Să nu uit însă de Cascada Powerscourt care este cea mai înaltă din Irlanda, măsoară 121 de metri şi este oarecum punctul central al grădinilor.

 2. Cascada Njupeskar, Suedia

  Măsoară 70 de metri şi este cea mai cunoscută cascadă din Suedia. Este situată în partea de nord a Parcului Naţional Fulufjallet şi atrage an de an turiştii care vor să vadă un peisaj de vis.

  Nici iarna locul nu este uitat de vizitatori, pentru că se transformă într-o cascadă de gheaţă care “îngheaţă” orice răsuflare.

 3. Marea cascadă Gavarnie, Franţa

  Cea mai înaltă cascadă din Franţa se află la Gavarnie (462 m), pe râul Gave de Pau; Cirque de Gavarnie, din aceeaşi vale, este poate cel mai cunoscut exemplu de cirque.

 4. Cascada Valaste, Estonia

  Cascada este una dintre cele mai importante “moşteniri” din Estonia şi se pare că este mai vizitată pe timp de iarnă, când temperaturile scăzute îngheaţă apa, decât pe timp de vară, când cascada este înconjurată de verdeaţă.

E de înţeles, doar priviţi videoclipul de mai jos:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6tqCS1Bu3zA[/youtube]

Ştiaţi despre existenţa tuturor acestor cascade?

Citiţi despre mai multe cascade fantastice din Europa pe tourism-review.com.

Sursă foto: Aidanlav/ Flickr.com.

Adauga un comentariu