Luvru, record de vizitatori

8.8 milioane de turisti la Luvru

8.8 milioane de turişti la Luvru

În timpul anului ce tocmai s-a încheiat, Luvrul a fost vizitat de 8.8 milioane de turişti. Asta înseamnă o creştere de 5% faţă de anul precedent şi un nou record atins de muzeu.

Dacă nu ştiaţi încă, Luvrul este unul dintre cele mai vizitate muzee de pe planetă, iar procentul vizitatorilor străini se ridică la 66% din totalul celor care trec pragul muzeului. Se pare că cei mai mulţi sunt din Statele Unite ale Americii, spun oficialii muzeului.

Recordul de vizitatori se explică şi prin succesul expoziţiilor-far din 2011, care au atras peste 510.000 de vizitatori (o creştere cu 22% faţă de 2010), precum “Rembrandt et la figure du Christ” (Rembrand şi figura lui Hristos), “Au royaume d’Alexandre le Grand” (În regatul lui Alexandru cel Mare) şi “La Cité interdite au Louvre” (Oraşul interzis al Luvrului).

După Muzeul Luvru şi alte atracţii turistice au primit mai mulţi vizitatori decât în anii trecuţi: Palatul Versailles (peste 6 milioane de vizitatori în 2011), Centrul Pompidou (3,6 milioane de vizitatori), Muzeul Orsay (2,9 milioane de vizitatori) şi Muzeul Quai Branly (1,3 milioane de vizitatori).

Citiţi mai multe despre creşterea numărului de vizitatori la Luvru pe mediafax.ro.

Sursă foto: simo0082/ Flickr.com.

Adauga un comentariu