Vacanță la… închisoare

Mount Gambier Gaol, Mount Gambier, Australia

Mount Gambier Gaol

Râdem, glumim, ne gândim la o vacanță nu tocmai plăcută, dar e pe bune: astăzi vă povestesc despre hoteluri de lux care sunt foste închisori. Rezultatul? Un număr ridicat de turiști le trec pragul tocmai pentru trecutul lor. 🙂

E un pic ciudat să te gândești că în locul unde dormi au stat criminali și infractori, dar asta nu-i face pe mulți să renunțe la experiența de a dormi într-un loc cu… istorie în spate.

Care sunt cele mai cunoscute hoteluri foste închisori?

Langholmens Vandrarhem STF/HI, Stockholm, Suedia

Timp de mai bine de 100 de ani cei mai mari infractori din Suedia au fost închiși aici. Este vorba despre o clădire care a devenit hotel destul de curând, în anul 1989. Inedit este și micul “muzeu” de pe holurile hotelului. Sunt cuvinte scrise pe pereți de foștii deținuți care inventaseră un limbaj secret pentru a putea comuncia între ei, fără a fi înțeleși de paznici.

Hostel Celica, Ljubljana, Slovenia

Chiar dacă din închisoare practic nu a mai rămas nimic, inclusiv zăbrelele sunt unele cu modele, de văzut este celula care acum este amenajată mai ceva decât multe dintre hotelurile de la noi.

Mount Gambier Gaol, Mount Gambier, Australia

Închisoarea a fost deschisă în anul 1866 și închisă foarte recent, în anul 1995. Cei de aici au știut cum să renoveze camerele pentru a deveni o atracție pentru turiști, există chiar și camere de tip celulă pentru aceia care vor experiențe inedite.

Torre Prendiparte, Bologna, Italia

Al doilea cel mai înalt turn din Bologna este transformat dintr-o închisoare într-un loc chiar romantic. Are 12 etaje, iar de pe terasa de pe acoperiș puteți admira o priveliște de vis.

V-ați caza în astfel de locuri?

Surse foto: auditopufo0/ Flickr.com, prweb.com, avlxyz/ Flickr.com și WordRidden/ Flickr.com.

Adauga un comentariu