Patinoar în Viena de peste 7.000 de metri pătraţi [video]

Patinoar Viena

Patinoarul din Viena de peste 7.000 de metri pătraţi

Dacă sunteți prin Viena sau dacă plecați într-un city break pe acolo, atunci e bine de știut că pe 19 ianuarie s-a deschis un patinoar imeeens în aer liber, iar atunci când zic “imens” înseamnă că atre peste 7.000 de metri.

Se află fix în fața Primăriei din Viena și este cunoscut sub numele de „Eistraum“ (Vis pe gheață).

În cazul în care nu știți să patinați, zic eu că acolo e clar un loc bun de învățat, pentru că nu aveți cum, nici dacă ați vrea, să vă loviți de alții. Dacă tot vă e frică, atunci vă puteți pune la încercare papilele gustative la standurile amplasate în piața Primăriei, care vă așteaptă cu tot felul de specialități culinare, precum ciolan de porc, ștrudel cu brânză și sos de vanilie, cartofi la cuptor, vafe, băuturi calde și multe altele. Pe lângă deja cunoscutele standuri în aer liber, pentru prima oară anul acesta va exista și o căbănuță de genul celor care se găsesc în zonele alpine, unde doritorii vor putea sta jos, se vor putea odihni la căldură și vor putea degusta delicatese vieneze.

Mai jos o prezentare:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uY_-PrD8ipc[/youtube]

Ultima zi în care patinoarul este deschis e 4 martie, intrarea costă 6 euro pentru adulți și 4,50 euro pentru copii, iar cei care vor dori să închirieze patine vor trebui să scoată suplimentar din buzunar 6,50 euro, respectiv 4 euro pentru copii. De asemenea pentru copii se pot închiria gratuit căști de protecție. Pentru a spori siguranța celor mici, vor exista și zece pinguini de care se pot sprijini, în timp ce patinează.

Patinoarul este deschis zilnic între orele 9 și 22, iar în timpul săptămânii, începând cu ora 17, pe o anumită suprafață se va putea juca și așa-numitul sport „Eisstockschießen“ – un fel de curling.

Să vă distrați pe gheață! Ce alte patinoare cool mai știți prin Europa? 😀

Adauga un comentariu