Distracție & shopping la Sankt Petersburg

Rusia, capitala baletului

Rusia, capitala baletului

Cum se distrează rușii? Înainte să aflați răspunsul la această întrebare trebuie să treceți prin mai multe “teste”… eh, glumesc, nu sunt tocmai teSte, ci mai degrabă teXte. Este vorba despre informațiile esențiale despre Sankt Petersburg, apoi obiectivele turistice de neratat, atracțiile turistice inedite și care sunt felurile de mâncare tradiționale și ce se bea în Rusia.

Ați terminat de citit? Ați luat și notițe? Vă cred pe cuvânt și trecem la distracții! 😀

Când spunem “Rusia”, e clar că spunem “frig” deci și zăpadă, mai ales dacă ajungeți în anotimpul rece aici, iar toate acestea însemană: săniuuuuș. Mai toate parcurile din centrul orașului au și locuri special amenajate unde atât turiștii, cât și localnicii se adună la săniuș și chiar dacă nu sunteți în vacanță cu cei mici nu ar trebui să vă fie deloc rușine să mergeți acolo, pentru că veți vedea că mulți alți adulți se bucură de gheață la fel de mult ca și copiii.

Fericirea se regăsește la Turnul Grifonilor

Serios! Multe mistere și legende se leagă de acest loc. În Turnul Grifonilor este păstrat, de mai bine de două secole, secretul fericirii sau cel puțin așa se spune. Dacă vă veți rosti corect dorințele atunci ele se vor îndeplini cu siguranță.

Să “începem cu începutul”: turnul se află pe insula Vasilievski, în cartierul Farmaciștilor. Legenda a pornit în secolul XVIII, când domnea Petru cel Mare. În acest cartier au venit la avea vreme mulți specialiști în chimie, fiind ridicată aici și primafarmacie din Sankt Petersburg. Sub farmacie era un laborator, unde, evident, erau depozitate multe substanțe ciudate pentru necunoscători. Cum ei nu înțelegeau cum de farmacia avea tot felul de miracole a fost mai ușor să pună totul pe seama magiei.

Un alt lucru interesant este exteriorul turnului. Pe fiecare cărămidă este o cifra, desenată cu alb. Localnicii spun că aceste cifre își schimbă periodic ordinea, iar nimeni nu poate explica asta…

Nu uitaţi de faimoasele păpuşi matrioska

Nu uitaţi de faimoasele păpuşi matrioska

Dacă e adevărat sau nu încă nu știm, dar credem că e tare interesant să aflați singuri și să ajungeți acolo în vacanța voastră.

Un oraș spectacol

Trecem de la legende la legende vii pe scenă. Este vorba despre teatrul și baletul rusesc, nu aveți cum să considerați o vacanță completă la Sankt Petersburg fără să vă duceți la un spectacol de balet, clar!

Sankt Petersburg este gazda mai multor teatre, precum Teatrul Alexandrinskii, mult mai faimosul Teatrul Mariinski (cunoscut și sub vechiul nume Teatrul de Operă și Balet Kirov), care a transformat orașul în capitala mondială a baletului. Conservatorul din Sankt Petersburg, primul din Rusia. Nici nu mai contează pe care-l alegeți, numai să vă duceți la unul dintre spectacolele de aici pentru că o să vă faceți o idee de ce se spune că Rusia este capitala baletului.

Shopping și amintiri

Nevksy Avenue este strada pe care veți găsi multe dintre magazinele cu nume sonore la nivel mondial, dar și un mall cu o arhitectură impecabilă care găzduiește o mulțime de alte brand-uri mai mult sau mai puțin cunoscute.

Strada Nevksy Avenue

Strada Nevksy Avenue

Mici amintiri și suveniruri pentru prietenii care au rămas acasă puteți cumpăra din cel două mari bazaruri din oraș. Unul dintre acestea se aflăî chiar lângă Biserica Mântuitorului pe Sângele Vărsat iar al doilea eset situat tot lângă un lăcaș de cult – Catedrala Sfântul Isaac. Cele două târguri sunt deschise de obicei între 8:00 și 20:00, mulți dintre vânzătorii de aici înțeleg un pic de engleză, cât să înțeleagă ce te interesează, iar prețurile sunt mici și veți găsi tot felul de nimicuri încărcate cu multe amintiri.

Evenimente și festivaluri

SnowFest este un eveniment al cărui start se dă în centrul orașului, cu o paradă a lui Moș Crăciun. Are loc de obicei în prima săptămână a lunii decembrie și în tot orașul veți da de tot felul de spectacole de stradă, activități pentru adulți și copii și nu numai.

Un alt eveniment inedit este cel cu bărci, mă refer la Boat Show, care adună mai bine de 500 de bărci. Festivalul se întinde pe patru zile din noiembrie și include atât bărci de mici dimensiuni, cât și yachturi, bărci cu motor sau altele asemenea.

Voi cum v-ați distrat prin Sankt Petersburg? 🙂

Surse foto: Klobetime/ Flickr.com, LisaRoxy/ Flickr.com și cdn.webshopapp.com.

Resurse: tripadvisor.com și virtualtourist.com.

Adauga un comentariu