Totul despre Sankt Petersburg, oraşul palatelor [video]

Portul din Sankt Petersburg

Portul din Sankt Petersburg

Ştiţi că Sankt Petersburg este cunoscut ca fiind oraşul palatelor? Bine, în rusă Sankt Petersburg este numit Санкт-Петербу́рг, dar cred că mai bine ne limităm la oraşul palatelor, nu de alta, dar ar fi de preferat să şi reţinem ceva, iar din denumirea în rusă sunt convinsă că nu reţinem nimic.

În altă ordine de idei, astăzi facem un rezumat cu tot ceea ce ar trebui să ştim despre oraş înainte de a pleca într-un city break la Sankt Petersburg.

[vimeo]http://vimeo.com/16558907[/vimeo]

Am început încă din prima zi a săptămânii cu informaţii importante legate de cazare, transport, când e de preferat să ajungem în Rusia şi multe altele. Vă spuneam atunci că temelia oraşului a fost pusă de Petru cel Mare şi cred că numele ţarului l-am tot scris în fiecare zi a săptămânii, pentru că oraşul nu ar fi existat fără el.

Aşa cum ne stă bine în orice city break, atracţiile turistice cele mai importante au fost pe primul loc. Am adunat şi noi câteva, cât să le puteţi vedea pe toate în cele câteva zile.

Asa se vede orasul de sus

Aşa se vede oraşul de sus

Multe palate, la fel de multe catedrale şi biserici, dar şi alte feluri de puncte de interes, le găsiţi pe toate în textul cu atracţiile turistice din Sankt Petersburg.

Cele mai mari şi mai impozante locuri de vizitat nu sunt întotdeauna şi cele mai frumoase, aşa că nu am uitat despre atracţiile inedite, mai puţin cunoscute din oraş.

După atâtea plimbări şi vizite ni se face foame. Aşa am ajuns la mâncarea tradiţională şi băuturile tradiţionale din Rusia. Bucate multe şi consistente! Cam aşa se poate rezuma bucătăria rusească. Ar mai fi de adăugat faptul că multe dintre felurile de mâncare sunt foarte picante, aşadar dacă nu e pe gustul vostru, atunci ar fi bine să învăţaţi un pic de rusă şi să le explicaţi chelnerilor să nu fie atât de darnici cu toate condimentele. Dar mai bine nu vă mai spun nimic şi descoperiţi voi pe îndelete.

Arhitectura din oras

Arhitectura din oraş

La final, teatru, poveşti, legende, spectacole şi amintiri! Vineri am povestit despre toate distracţiile care au loc în Sankt Petersburg, sperăm să vă placă şi să le încercaţi pe toate.

Sper să aveţi parte de cel mai frumos city break şi să vă bucuraţi de toate atracţiile oraşului.

Voi aţi fost sau plănuiţi să plecaţi în vacanţă în Sankt Peteresburg?

Surse foto: eutrophication&hypoxia/ Flickr.com, Roman Lashkin/ Flickr.com şi Roman Lashkin/ Flickr.com.

Adauga un comentariu