Asigurarea de călătorie – 5 motive pentru care nu trebuie să o uităm acasa!

De ce avem nevoie de asigurare in vacante

De ce avem nevoie de asigurare în vacanţe?

Ai ales destinaţia ideală, bagajele sunt făcute şi deja visezi la toate locurile pe care o să le vizitezi. Totul este pregătit pentru o vacanţă minunată şi pentru ca acest lucru să se întâmple şi să nu ai parte de surprize neplăcute ai nevoie de o asigurare de călătorie care să îţi păstreze buna dispoziţie.

De ce este importantă asigurarea de călătorie? Dacă îţi planifici o vacanţă în străinătate este esential să ai un astfel de document pentru că lucruri neaşteptate se pot intâmpla şi trebuie să fim pregătiţi. Trebuie să ştiţi de la bun început că există mai multe tipuri de asigurări de călătorie (de exemplu: Turist, Turist Plus Premium, Turist Cheap, Extreme, Adventure, etc.) şi înainte de a face demersurile necesare pentru a achiziţiona una din ele este bine să ne analizăm cu grijă priorităţile, riscurile pe care dorim să le asigurăm ca în final să facem cea mai bună alegere.

Care sunt însă cele mai mari probleme de care nu trebuie să-ţi faci griji atunci când o asigurare ţi le acoperă?

Accidentele sau dezastrele naturale se pot ivi oricând, deşi tindem să credem că nimic rău nu ni se poate întâmpla când suntem în vacanţă. Este posibil să avem nevoie de asistenţă medicală sau chiar să fim întorşi acasă şi aceste operaţiuni pot fi extrem de costisitoare dacă nu suntem asiguraţi.

Compania aeriană a dat faliment sau biletele de călătorie au fost returnate? Nimic nu poate fi mai enervant, dar pentru fiecare din aceste situaţii ai acoperire printr-o asigurare potrivită. Este bine de ştiut că putem beneficia de despăgubiri pentru întârzierea mijlocului de transport (fie că este vorba de autocar, tren sau avion) sau anularea călătoriei (mai mult de 12 ore). Mai mult decât atât, cheltuielile medicale de urgenţă datorate serviciilor necorepunzătoare la bordul avionului sunt asigurate.

Dacă ne îmbolnăvim în timpul vacanţei şi avem nevoie de spitalizare într-o ţară străină, fără o poliţă de asigurare vom fi nevoiţi să cheltuim sume importante, pentru că sistemul de sănătate din ţara respectivă nu va acoperi costurile noastre de spitalizare şi nici cheltuielile medicale. Dacă suntem nevoiţi să ne întoarcem mai repede în ţară, poliţa de călătorie va acoperi şi aceste costuri suplimentare. De exemplu, o banală durere de măsea, care la prima vedere nu e deloc importantă, nu face casă bună cu vacanţa şi e bine să stăm liniştiţi la gândul că o vizită neaşteptată la stomatolog este acoperită.

Bagajele şi lucrurile noastre personale mai pot dispărea în timpul vacanţei, fie că nu am fost atenţi şi le-am uitat pe undeva, fie că au fost furate. O veste bună este că prin poliţa de călătorie ne asigurăm bagajul, documentele personale şi chiar ceva bani.

Nimeni nu vrea să se gândească că o vacanţă s-ar putea termina rău sau că nu ne mai întoarcem deloc, însă trebuie să fim realişti orice este posibil. Asigurarea de călătorie poate acoperi cheltuielile în caz de deces, dar şi în cazul unei infirmităţi permanente.

Înainte de a încheia o astfel de poliţă este bine să ne documentăm şi să fim siguri că am acoperit toate problemele ce pot apărea. Asigurările de călătorie sunt de mai multe feluri, aşa că este bine să vă documentaţi înainte să semnaţi orice act, să citiţi cu atenţie termenii contractului, să fiţi siguri că sunteţi acoperit pas cu pas în timpul vacanţei. Verificaţi cu atenţie clauzele, mai ales dacă sunteţi iubitori de sporturi extreme, pentru că este posibil ca asigurarea standard să nu acopere accidentele provocate de activităţi considerate periculoase, cum ar fi scuba diving sau bungee jumping. Pentru aceste activităţi este nevoie să încheiaţi o poliţă specială, aşa că e bine să vă rezervaţi ceva timp ca să găsiţi produsul cel mai potrivit pentru vacanţa voastră.

Un lucru foarte important este acela că asigurarea trebuie să acopere toată perioada în care sunteţi în vacanţă, aşa că nu uitaţi să verificaţi cu atenţie atât datele de plecare şi sosire, cât şi diferenţele de fus orar, dacă este cazul.

Vă lăsăm să terminaţi de împachetat şi nu uitaţi asigurarea acasă! Vacanţă frumoasă şi fără griji!

Citeşte mai multe despre asigurări pe tourism-review.com.

Sursă foto: epSos.de/ Flickr.com.

Adauga un comentariu