Sfaturi de calatorie despre Paris

Stradă în Paris

Stradă în Paris

Cristian de la Turismin.ro ne-a povestit cate ceva despre Paris. Ce e de incercat si care sunt zilele in care puteti intra gratuit la muzeele din capitala Frantei? Cititi mai jos!

Nu uitati ca ne puteti povesti si voi despre experientele de calatorie, noi le asteptam pe toate cu drag.

In Paris si in Franta in general tips-ul este inclus in nota de plata. Nu este nevoie sa lasati la sfarsit cei 10% care se practica in alte tari. Daca nota de plata este diferita decat scria pe meniu, este posibil sa fie din cauza locului in care ati stat: pe terasa este mai scump decat inauntru si la bar mai ieftin decat la masa. In Franta/Paris trebuie sa va obisnuiti ca o masa dureaza, sa nu va asteptati sa se miste foarte repede la servire…

Vizitati Parisul primavara si toamna. Vremea este superba si nu este aglomerat ca in timpul verii!

Shoping? Cele mai mari reduceri sunt in lunile ianuarie si iulie.

In Paris trebuie sa beti kir. Este un cockail francez pe baza de vin si este servit ca si aperitiv inainte de masa. Este facut din vin alb si lichior de coacaze negre.

Parizienii sunt obisnuiti ca in sezonul cald sa ia masa in natura, sa iasa la picnic in oras, Jardin de Luxembourg sau Tulleries, chiar langa Turn. E un mod de viata al lor si e cea mai ieftina varianta de a lua masa!

Braseriile sunt locuri speciale frantuzesti unde se poate manca mai convenabil de exemplu Le Zeyer!

In Paris duminica sunt inchise toate magazinele. Programul lor este de luni-vineri de la 10-19. In cursul saptamanii, bancile inchid pe la 16.30! Apropo de program bine stabilit, in prima duminica din luna se intra gratis in multe muzee din Paris.

Sursa foto: ChrisYunker/ Flickr.com.

Adauga un comentariu