De vizitat la Londra

Piaţa Trafalgar

Pe unde ne oprim din plimbare la Londra? Hmm, aş spune peste tot, dacă ar fi după mine, numai că timpul şi buzunarul sunt două dintre motivele pentru care nu putem vizita chiar totul de la cap la coadă!

Londra este genul acela de oraş de care te îndrăgosteşti din prima şi care pe deasupra nu te lasă şi pace să vizitezi doar două, trei obiective şi apoi să poţi spune mândru (sau mândră) că deja cunoşti oraşul! Sunt atât de multe lucruri de văzut şi normal că vei începe cu cele de care ai tot auzit la TV sau de care ai citit în toate cărţile şi în toate ziarele unde se menţiona despre turism şi Anglia!

În primul rând, zic să treceţi un pic prin lucrurile esenţiale pe care ar trebui să le ştiţi despre Londra înainte să luaţi drumul obiectivelor turistice. Nu de alta, dar să nu aveţi surprize neplăcute cu privire la transport sau să nu vă rătăciţi pe acolo. Oraşul este cu adevărat imens, tocmai d’asta v-am pus la dispoziţie şi o hartă turistică a Londrei care să vă ajute la nevoie!

 1. Gara King’s Cross
  Gata cu vorba lungă, să trecem la ce aveţi de făcut în Londra şi pentru că mai sus un pic tot spuneam ceva despre obiectivele turistice extrem de cunoscute, as începe cu o atracţie pentru fanii Harry Potter. Este vorba de un tur care începe de la staţia de metrou Temple şi care vă plimbă pe la cele mai importante locaţii pe unde a fost văzut şi micul vrăjitor în film. De exemplu, cine a văzut filmul şi nu ştie de Peronul 9¾ din gara King’s Cross?
 2. Piaţa Trafalgar
  Acum că am trecut de personajele din desenele animate, pot să vă povestesc câte ceva despre locul de unde ar trebui, din punctul meu de vedere, să vă începeţi vizitele la Londra – Piaţa Trafalgar!Este cea mai mare piaţă din Londra şi mai e considerată a fi şi inima oraşului, de fapt statţia de metrpu de aici (Charing Cross) este cunoscută de londonezi ca fiind inima oraşului, fiind km 0 al Londrei. Aşa cum probabil v-aţi dat seama deja, aici se adună toţi londonezii când e vorba de un eveniment important, tot aici au loc diverse demonstraţii, în Piaţa Trafalgar se împodobeşte bradul de Crăciun şi aici are loc şi petrecerea de Anul Nou.Piaţa a fost construită în 1848 şi de atunci este locul unde “sunt cazate” statui ale unor personalităţi precum Nelson, lui Sir Henry Havelock sau Sir Charles James Napier.

  Încă ceva: să nu uitaţi să aruncaţi o bucăţică de pâine porumbeilor din piaţă! 🙂
 3. Palatul Westminster

 4. Palatul Westminster
  Nu cred că mai are rost să vă spun prea multe despre Palatul Westminster! Este spectaculos şi în fotografii, iar realitatea nici nu se compară cu pozele, palatul fiind cu adevărat un loc care te face să te simţi… mic!Auzim de Palatul Westminster peste tot, prin cărţi, în filme, în poveştile celorlalţi, iar dacă nu se discută despre palatul în sine auzim despre Big Ben. Westminster are mai bine de 30.000 de metri pătraţi şi de o parte şi de alta sunt două turnuri cu o înălţime de aproximativ 100 de metriŞ Victoria şi, desigur, turnu cu ceas – Big Ben.
 5. Madame Tussauds
  Madame Tussauds este un muzeu care are sucursale în mai multe dintre marile oraşe ale lumii, dar cel mai cunoscut şi mai mare este muzeul din Londra. Ştiaţi că prima atracţie de la Madame Tussauds a fost o expoziţie numitp Camera de Tortură? La acea expoziţie erau ilustrate mai multe scene din Revoluţia Franceză şi criminali din acea vreme. De la ce a fost muzeul la ceea ce este el astăzi este o diferenţă imensă.
 6. Muzeul Naţional de Istorie
  Poate că veţi spune că un muzeu de istorie ar fi de lepădat atunci când vorbim de Londra, dar nu o să vă pară rău deloc, ba dimpotrivă, dacă ajungeţi acolo. De fapt, doar dacă vă uitaţi un pic pe website-ul official la muzeului o să vă placă atât de mult, încât pun pariu că Muzeul Naţional de Istorie o să fie printre primele obiective de pe “lista scurtă de la final”.Sfat: dacă aveţi copii prin preajmă când citiţi acest articol, jucaţi-vă un pic cu dinozaurii care pot fi văzuţi din orice unghi!
 7. Palatul Buckingham
  De departe, cea mai cunoscută “activitate” de la Palatul Buckingham este schimbarea gărzilor, iar cei care vor ceva mai serios au mereu la dispoziţie colecţia de tablouri de aici, unde pot admire de la opere semnate de Rubens, Rembrandt, Canaletto la Vermeer. Colecţia de tablouri de o valoare nestemată este parte din patrimoniul naţional al Mării Britanii.
 8. În cele două pasarele ale podului se organizează evenimente artistice

 9. Tower Bridge
  Tower Bridge, care este de multe ori confundat de toată lumea cu London Bridge, are o poveste tare nostimă legată tocmai de această confuzie. Legenda spune că Robert McCulloch, adică cel care a cumpărat London Bridge, refăcându-l în Lake Havasu, a fost convins multă vreme că a cumpărat Tower Bridge.Revenind la podul nostru însă, el este… imens! Are 244 metri şi este şi un pod suspendat şi unul mobil şi este vopsit în alb şi albastru, după coroana Reginei Elisabeta a II-a.

  Aveţi idee ce se află în interiorul celor două pasarele ale podului? Vă spunem noi: aici se organizează frecvent expoziţii şi tot felul de activităţi artistice! Nu-i aşa că ar fi tare interesant să vizităm o expoziţie în interiorul unei pasarele ale unui pod?!
 10. Grădinile botanice Kew
  Pentru a reuşi să vizitaţi mare parte din Grădinile Kew vă veţu urca într-un trenuleţ care să vă ducă dintr-o parte în alta. Aici veţi avea şi un ghid care vă va povesti mai tot ce trebuie să ştiţi şi credeţi-mă că sunt multe de aflat! De exemplu, chiar dacă este destul de greu de crezut, grădinile au fost create în 1759 şi acum se întind pe 121 de hectare, mândrindu-se cu peste 30.000 de specii. E musai să nu vă uitaţi aparatul foto pe unde atunci când vizitaţi grădinile! La final, veţi avea impresia că orice parc va fi un… nimic comparativ cu grădinile!

Noi punem punct astăzi listei cu locuri de vizitat, asta deşi am mai fi avut destul de multe atracţii tare faine, precum Catedrala St Paul sau Parcul St James ori Parcul Hyde, numai că ne-am gândit că mai ok e o listă mai scurtă, decât una în să vă pierdeţi în detalii, însă dacă vreţi să o completaţi noi ne-am bucura tare mult să reuşim să strângem cât mai multe impresii din cât mai multe locuri vizitate de voi! 🙂

Surse foto: kevgibbo/ Flickr.com, davehighbury/ Flickr.com şi cmakin/ Flickr.com.

Resurse: london.tourbytransit.com şi tripadvisor.com.

Adauga un comentariu