Cel mai vizitat oraş european în 2010 este Londra

Londra

Londra a fost cel mai vizitat oraş din Europa în 2010

E drept că turismul nu a dus-o foarte bine anii aceştia, dar industria încă nu a murit. Cel mai vizitat oraş din Europa în 2010 se pare ca a fost Londra, datorită multiplelor atracţii dar şi obiectivelor turistice inedite. Pe poziţii destul de bune s-au clasat Moscova şi Praga, iar capitala României a reuşit, surprinzător, să devanseze oraşe recunoscute pentru turismul lor precum Atena, Rio de Janeiro sau Milano.

În regiunea sud-estică Moscova şi Praga au reuşit să atragă cel mai mare număr de turişti din Europa, undeva la 3.7 milioane. După cele două a venit tare din urmă capitala AUstriei, Viena, care a fost vizitată de circa 3.5 milioane de curioşi. Nici Kiev-ul nu a stat foarte prost deoarece a atras cam 3.3 milioane de turişti. Polonezii se pot lăuda cu Varşovia care a primit circa 2.4 milioane de vizitatori, iar Rusia se pare că are un nou oraş cu potenţial turistic destul de mare. Este vorba despre St. Petersburg care în 2010 a atras 2.5 milioane de turişti.

Vestea bună este că Bucureştiul s-a clasat destul de bine în ierarhia capitalelor cu atracţie la turişti. Capitala României a ocupat locul 55 în topul celor mai vizitate 100 de oraşe ale lumii cu 2.1 milioane de turişti.

Despre topul celor mai vizitate oraşe din lume puteţi citi şi pe mediafax.ro

Sursă foto: Trodel/ Flickr.com

Adauga un comentariu