Ce s-a întâmplat în turism în 2011?

Ce s-a întâmplat în turism în 2011?

Ce s-a întâmplat în turism în 2011?

La început de an, se trage linie şi în industria turistică şi ies la iveală rezultatele mai bune sau mai puţin bune.

Dacă avem veşti bune ori ba, citiţi mai jos.

INSEE spune că primele zece luni ale anului trecut a înregistrat majorări de trafic turistic la frontieră, atât în ceea ce priveşte turiştii străini care au venit în România (cu 1.8% mai mult), cât şi în ceea ce priveşte turiştii români care au plecat peste graniţe în vacanţă (1% mai mult).

Dacă toată lumea vorbeşte despre faptul că litoralul românesc este la pământ, ei bine anul trecut s-a majorat numărul celor care au dorit să rămână la noi în vacanţa de vară. Numărul turiştilor a crescut cu 10 procente, asta chiar dacă hotelierii s-au plâns de reduceri de încasări, cauzate, evident, de ajustări ale pachetelor turistice.

Un procent care ne interesează pe noi în mod deosebit este cel al românilor care aleg să-şi petreacă timpul liber peste graniţe. Doar 20% dintre români vor să plece în străinătate, în timp ce ceilalţi rămân în România. destinaţiile preferate sunt Turcia, Grecia, Bulgaria pentru vară (conform ANAT) şi Bulgaria şi Austria pentru iarnă, cu menţiunea că Dubai creşte în preferinţele românilor an de an.

Ce o să aducă nou anul acesta pe piaţa turistică? Mişcările nu sunt unele la care nu se aşteaptă deja cei din industrie: pachete turistice ajustate ca şi preţ, mai mulţi doritori de vacanţe scurte, de tip city break şi renunţarea la sejururi lungi şi costisitoare într-o singură destinaţie.

Citiţi mai multe despre ce s-a întâmplat pe piaţa turistică în 2011 pe turismmarket.com.

Sursă foto: Magharebia/ Flickr.com.

Adauga un comentariu