Cele mai utile site-uri de turism

Cele mai utile siteuri pentru o vacanţă

Turismul a evoluat foarte mult în ultimii ani şi dacă acum ceva timp despre călătorii aflai doar dacă te duceai la o agenţie de turism şi cereai informaţii, în zilele noastre poţi afla orice online, aşadar pentru a putea planifica aşa cum trebuie o escapadă din cotidian, mulţi şi-au îndreptat atenţia către site-urile de turism existente pe piaţă.

Un site interesant care dă o mână de ajutor turiştilor este Google Maps. Anexa gigantului Google a tot suferit îmbunătăţiri în ultima perioadă, ajungând un partener de încredere în ale cartografiei. Pentru moment Google Maps poate oferi informaţii despre trafic din 13 ţări din Europa, hărţi detaliate ale oraşelor mari şi inclusiv detalii cu semne de circulaţie ori staţii de mijloace de transport în comun. Un alt feature foarte util de la Google Maps este planificarea rutei către un anumit punct, prin trei metode de deplasare diferite. Adică, poţi calcula numărul de kilometri de la punctul A la punctul B pentru mers pe jos, mersul pe bicicletă sau şofatul. Opţiunile lui Google Maps fac din acest site o ”armă” utilă pentru orice temerar.

Un alt portal util turiştilor este Tripping. Acesta uşurează considerabil posibilitatea de interacţionare între persoane din 130 de ţări la nivel mondial. Dacă eşti înscris pe Tripping poţi organiza întâlniri la cafea, ieşiri în oraş sau video-conferinţe prin intermediul unei reţele locale. Chiar dacă nu călătoreşti, cu Tripping poţi ajunge ghid local virtual pentru alţi turişti ca şi tine.

Mai multe despre cele mai utile site-uri din turism puteţi citiţi pe românialiberă.ro

Sursă foto: Ed Yourdon/ Flickr.com.

Adauga un comentariu