Cel mai mare târg de turism al României nu are oferte de city break-uri

theCityBreak.ro la Targul de turism

theCityBreak.ro la Târgul de turism

Cel mai important târg de turism din România şi-a deschis porţile ieri, 15 martie, la ROMEXPO.

Aşa se anunţa târgul de turism care are loc în aceste zile, aşa că nu am stat pe gânduri şi am mers şi noi să tragem cu ochiul printre agenţiile de turism care ne aşteptau cu ofertele lor stufoase încă de la intrare.

Tour-operatori, reprezentanţi de la hoteluri şi pensiuni de la noi şi de peste graniţe, agenţii de asigurări şi bănci sau agenţii de turism – pe toţi i-am cunoscut astăzi la târg.

Spun doar că i-am cunoscut pentru că noi am mers cu gândul că vom găsi atât de multe oferte de city break-uri că ne vom pierde în ele şi vom uita de unde am început şi unde am ajuns şi vom pleca acasă cu braţele pline. Dau şi din casă: ne făceam deja planuri cum să vă prezentăm ofertele aşa încât nici să nu pierdem din vedere destinaţiile şi nici să vă încurcăm în ele.

Nu a fost însă chiar aşa… pentru că nu toate companiile s-au gândit şi la noi, cei care nu plecăm cu săptămânile în vacanţe, aşa că puţine au fost agenţiile de turism unde atunci când am întrebat de city break-uri am primit şi un răspuns clar cu ceva informaţii despre reduceri de preţ. Mai exact 2! Da, aţi citit bine: în tot târgul anunţat ca cel mai mare din România au fost 2 agenţii care aplică reduceri la pachetele de tip city break achiziţionate pe loc sau în perioada târgului.

Refuzăm să facem un “perete al ruşinii” şi nu le vom publica numele celor care au ridicat din umeri sau au făcut ochii mari atunci când au auzit întrebarea simplă, zicem noi: Cu ce oferte de city break-uri aţi venit la târg?. Vi le spunem însă pe cele 2 care au promoţii şi pentru aceia care preferă city break-urile şi nu sejururile lungi. Este vorba despre Perfect Tour şi Paravion. Prima oferă reducere de 5% la pachete de tip city break, iar a doua scăderi de preţ tot de aproape 5%, dar la  standul Paravion găsiţi chiar şi un pliant cu toate city break-urile pe care le puteţi achiziţiona. Vestea bună e că de la ambele agenţii puteţi achiziţiona pachetele pe loc.

Concluzia nu o tragem noi de această dată, vă mai spun doar atât: e adevărat că mai toate agenţiile spuneau că cel mult 30% dintre cei prezenţi la târg au întrebat de city break-uri şi de oferte pe această nişă, pentru că mai toată lumea îşi planifică un concediu lung pentru la vară, dar nu ar fi stricat să găsim şi oferte de city break-uri pentru Paşte şi 1 Mai.

PS: Ineditul acestui targ a fost faptul ca, pentru prima data, o agentie de turism s-a gandit sa ofere “gazduire” in standul lor catorva bloggeri/proiecte din turism in ideea de a facilita interactiunile intre acestia si vizitatorii targului, dar si pentru a le oferi un loc din care sa poata scrie in timp real despre targul de turism. Pentru ca si noi ne-am numarat printre invitatii Paravion.ro, vrem sa le multumim si promitem sa dam curs si altor initiative de acest fel in viitor.

Comentarii 2
Adauga un comentariu