Ce e musai să luăm la noi într-o călătorie

Ce luam la noi cand plecam la drumetii sau city break-uri

Ce luăm la noi când plecăm la drumeţii sau city break-uri

Acest articol este o preluare de pe travelgirls.ro

Orice turist sau împătimit al călătoriilor sau city break-urilor ştie că întotdeauna e obligatoriu să fie pregătit de orice atunci când pleacă într-o nouă aventură. Totuşi, care sunt accesoriile pe care trebuie să le avem la noi atunci când am plecat într-o vacanţă?

Printre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le avem la noi într-un nou city break este veşnicul rucsac. O drumeţie sau o călătorie nici nu ar fi la fel dacă în spate nu am avea practic cel mai bun prieten al călătorului. În rucsac poţi pune o groază de lucruri ce îţi vor fi utile. Acesta nu este nici greu de cărat, iar poziţia sa pe corp îl face un accesoriu atât util cât şi fun. Atenţie însă la rucsacurile pe care le aveţi sau pe care urmează să le cumpăraţi. E foarte important să ştiţi la ce veţi folosi acest accesoriu. În funcţie de cantitatea bagajelor pe care o vei căra trebuie ales şi rucsacul tău. De culori şi modele nu vreau să vă spun prea multe, deoarece gusturile nu se discută. Geanta este un alt ”prieten” bun al călătorului pentru că în ea pot avea loc cele mai potrivite haine din city break-ul tău. Aici din nou intră în discuţie ce fel de geantă vă veţi cumpăra. În funcţie de tipul vacanţelor pe care vi le faceţi trebuie aleasă şi geanta. Nu cred că v-ar conveni să aveţi o geantă prea mare şi prea grea pentru un city break de doar două zile să zicem nu?

Ceva în care să ne cărăm hainele sau alte lucruri am găsit, acum ar fi bine dacă ne-am gândi de ce accesorii nu trebuie să ne lipsim în călătoriile noastre. În primul rând eu cred că lanterna este un ”must”. În situaţiile dificile când nu mai aveţi lumină prin călătoriile voastre în păduri fabuloase sau peşteri adânci lanterna este cea care vă va lumina calea. Dar ce vă faceţi atunci când vremea vă joacă feste şi brusc începe să plouă? Ei bine, atunci apelaţi la pelerina de ploaie care niciodată nu trebuie să fie departe de echipamentul vostru de călătorie. Dacă tot am vorbit de vreme, haideţi să ne gândim cum e atunci când soarele e prea puternic şi nici nu poţi vedea la doi paşi. Exact în momentul acela e simplu şi util să avem la noi perechea de ochelari de soare. Asta înseamnă protecţie pentru ochii voştri într-un mod practic şi plăcut, nu-i aşa?

Ultimul dar nu cel din urmă obiect care trebuie să îşi facă loc pe lista prorităţilor ale unui turist este sacul de dormit. Pentru cei împătimiţi de camping şi partea outdoor a turismului sacul de dormit este un lucru nelipsit de al vostru.

P.S: Nu ar strica, dar asta strict pentru relaxarea voastră, să aveţi un mp3 player şi un playlist bine făcut. Cu căştile în urechi totul va merge ca pe roate, iar buna dispoziţie va veni de la sine.

Sursă foto: GuideGunnar – Arctic Norway/ Flickr.com

Adauga un comentariu