Ce echipamente de siguranţă trebuie să iei la tine ca şofer într-un city break

Pregatit de drum

Întotdeauna e bine să fii pregătit de drum

Articol preluat de pe xplorio.ro.

E bine întotdeauna ca atunci când plecăm la drum către o vacanţă bine pusă la punct să avem şi autovehiculul bine pregătit.

Tocmai de aceea, în anumite situaţii unii şoferi nu sunt în conformitate cu regulile stricte din diverse ţări şi se aleg cu amenzi usturătoare ce pot strica cheful de concediu al oricui. Nu cred că v-ar pica totuşi prea bine să cheltuiţi o parte din bugetul pentru distracţie pe o amendă luată oarecum în neştiinţă de cauză sau lipsă de informare.

În primul şi în primul rând întotdeauna e musai să ţineţi minte că legislaţia nu are aceleaşi reguli peste tot, iar asta mai ales în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Care sunt totuşi dotările pe care trebuie să le avem pe maşină atunci când am plecat la drum?

Unu la mână extinctorul este obligatoriu în orice ţară a Europei în care veţi călătorii, iar necesitatea lui este mai mult decât înţeleasă. Vesta reflectorizantă joacă un alt rol important pentru orice automobilist, aşa că nici ea nu trebuie să lipsească, şi nu care cumva să uitaţi de trusa de prim-ajutor. Mare grijă la partea cu deţinerea unei veste reflectorizante, deoarece, de exemplu în Ungaria sau Italia orice persoană care părăseşte autovehiculul avariat de pe suprafaţa carosabilă şi nu poartă această vestă va fi amendat fără discuţie. Totodată, o trusă micuţă cu becuri de rezervă pentru faruri sau stopuri este un alt ”accesoriu” important la drum. Să nu mai vorbim de o pereche de lanţuri pentru cauciucuri pe timp de iarnă sau lopeţica şi sacul de nisip.

Aşa că aveţi mare grijă şi spor la city break-uri fără amenzi.

Sursă foto: scot63us/ Flickr.com

Adauga un comentariu