Care sunt gadget-urile utile când plecaţi în vacanţă?

Ce gadget-uri luaţi în bagajul de vacanţă?

Îmi veţi enumera acum de toate, de la telefonul mobil, la o cameră foto performantă, o alta video, un încărcător de rezervă pentru telefonul mobil pentru momentele în care uitaţi de voi prin vizite la muzee şi alte atracţii locale sau chiar o tabletă PC, ca nu care cumva să pierdeţi din informaţiile utile ce vi le oferă internetul. Şi aveţi dreptate întru totul, dar astăzi vă povestesc despre unele gadget-uri mai faine decât cele de mai sus. 😀

Belkin a prezentat la CES 2013 (nu vă mai explic nimic despre târg, pentru că sunt convinsă că ştiţi despre ce este vorba) întrerupătorul de lumină WeMo. Este un întrerupător conectat la internet pentru a controla de la distanţă sistemul de iluminare al locuinţei, de oriunde, folosind un smartphone sau o tabletă PC. Mai exact, să spunem că plecaţi de acasă cu bagaj cu tot şi atunci când ajungeţi la aeroport sau, mai rău, în ţara unde v-aţi planificat vacanţa nu mai sunteţi atât de siguri pe voi că aţi oprit lumina în casă… Cum factura ar fi una imensă dacă lăsaţi lumina aprinsă peste tot o săptămână, întrerupătorul de lumină WeMo ar fi un device genial, nu? Este vorba despre un întrerupător special care se conectează la sistemul electric al locuinţei. Odată montat, puteţi aprinde şi stinge, de oriunde, toate luminile din casă, ba chiar le puteţi programa, toate cu ajutorul unei aplicaţii dedicate evident. Sistemul se va lansa pe piaţă în vara acestui an şi va fi compatibil atât cu iOS, cât şi cu Android.

O altă problemă atunci când plecăm în vacanţă este faptul că nu ne putem lua toată muzica în bagaje. Bine, ne luăm iPhone-ul sau iPod-ul, dar ce rost are să ascultăm muzica preferată doar în căşti? Eh, tot Belkin ne ajută cu sistemul audio portabil Belkin home theatre Thunderstorm pentru iPad, care ne ajută şi atunci când vrem să dormim în camera de hotel, dar nu putem şi parcă am vrea un film bun pe care-l găsim doar online, deci poate fi văzut de pe tableta PC. Se lansează luna viitoare, deci fiţi cu ochii pe magazinele IT&C şi vine cu o aplicaţie destinată pentru un control mai bun şi mai simplu.

Încă unul şi gata pe ziua de azi: nu-i aşa că s-a întâmplat de multe ori să vă zgâriaţi sau distrugeţi gadget-urile în vacanţe? Tocmai de aceea aveţi nevoie de accesorii rezistente la apă, zăpadă, noroi şi lovituri. Şi tot de la Belkin avem vestea bună, pentru că a fost semnat un parteneriat Belkin – LifeProof pentru a aduce produsele LifeProof în Europa.

Linia de produse LifeProof este compusă din soluţii de protecţie la apă, noroi, zăpadă şi lovituri pentru iPhone 4, 4S şi 5, iPad 2, iPad (generaţia 3rd), iPad (generaţia 4th) şi iPod touch (generaţia 4th) şi se va extinde incluzând o gamă de soluţii pentru Samsung Galaxy S III. Tocurile LifeProof sunt testate pentru a face faţă sau chiar a depăşi standardele recunoscute, inclusiv Standardul Militar 810F-516 de protecţie împotriva loviturilor şi secţiunea IP 68 a standardului IEL 60592 de protecţie împotriva noroiului şi pătrunderii apei. Eh? Ce părere aveţi? De luna aceasta sunt distribuite şi de Belkin, deci pot fi cumpărate şi din România, lucru care nu ne aduce decât siguranţa că nu ne mai distrugem alt telefon la mare.

Voi ce alte gadget-uri consideraţi că sunt utile atunci când plecaţi în călătorii?

Sursă foto: preetamrai/ Flickr.com.

 

Adauga un comentariu