Review-urile de pe TripAdvisor sunt privite cu scepticism

TripAdvisor este privit cu scepticism în ultima perioadă

TripAdvisor este privit cu scepticism în ultima perioadă

Portalul de informare turistică TripAdvisor.com începe să fie privit din ce în ce mai tare cu destul de mult scepticism vizavi de review-urile postate pe acesta. O analiză efectuată de către site-ul tnooz.com scoate la iveală o problemă mai veche, dar care continuă să bântuie TripAdvisor. Potrivit tnooz.com pe TripAdvisor există useri care postează păreri şi opinii false ce reuşesc, încet dar sigur, să ruineze afaceri din domeniul hotelier ori să ştirbească serios din reputaţia unor complexe de acest gen de renume internaţional.

Analiză semnată de tnooz.com şi intitulată ”What`s rong with TripAdvisor”, în traducere ”Ce este în neregulă cu TripAdvisor”, vorbeşte despre felul în care portalul cel mai cunoscut la nivel mondial, în ceea ce priveşte revizuiri şi păreri despre diferite servicii ori locaţii turistice, a implementat şi totodată a susţinut un sistem de postare a unor review-uri false. Conform sursei citate, numeroase hoteluri au încercat să contacteze TripAdvisor pentru a discuta despre părerile false făcute despre ei însă portalul nu le-a răspuns niciodată. Mai mult de atât, pe fir a intrat şi KwikChex care a sesizat Autoritatea de Advertising şi Reglemantare din Marea Britanie, cât şi Comisia Federală a Consumatorilor din Statele Unite ale Americii, instituţii ce deja au început o anchetă la adresa site-ului TripAdvisor.

Mărul discordiei este alimentat şi de faptul că, spun cei de la tnooz.com, TripAdvisor se laudă cu ”Reviews you can trust”, în traducere ”Recenzii în care poţi avea încredere”, dar de fapt numeroase păreri sunt false. Site-ul citat mai oferă un argument destul de bun în această dispută, spunând că autenticitatea informaţiilor de pe TripAdvisor ar putea fi verificată dacă userii care postează aici ar avea posibilitatea să ofere câteva informaţii despre ei. Site-ul acesta nu dispune însă de aşa ceva, din nou fiind adus un motiv destul de solid pentru care situaţia acuzatoare este justificată.

Articolul apărut pe tnooz.com a generat şi o mică dispută între susţinătorii şi acuzatorii celor de la TripAdvisor.com tabere fiind deja formate în secţiunea de commenturi de pe site. Aşa cum era şi normal unii iau apărarea portalului în timp ce alţii acuză politica de postare a review-urilor. Deşi războiul acesta este departe de a fi finalizat un lucru este cert. Imaginea celor de la TripAdvisor este ştirbită într-o proporţie destul de mare, să nu mai vorbim de credibilitate, cât şi de posibilele daune financiare pe care deţinătorii site-ului ar putea fi nevoiţi să le plătească hotelierilor. Totul depinde însă de verdictul autorităţilor menţionate mai sus.

Despre distupa şi scandalul în care TripAdvisor este implicat momentan puteţi citi şi pe tnooz.com

Sursă foto: tripadvisor.com

Comentarii 4
  1. Curios cum, pe fondul acestei dispute, Kayak a incheiat un parteneriat cu Trip Advisor, astfel incat toate review-urile de pe Trip Advisor sunt disponibile in rezultatele cautarilor pentru hoteluri pe situl Kayak.

    Ceea ce inseamna ca Kayak contribui indirect la stirbirea imaginii hotelurilor pe care le indexeaza, in cazul in care acestea au review-uri negative. Miscarea poate dauna pe termen lung.

    • Pana nu se va “trage” o concluzie finala, iti dai seama ca nu sunt multi cei care doresc sa intrerupa contractele pe aceasta tema. Intre timp … nu multi useri cunosc aceasta disputa, deci treaba merge inainte.

  2. Pingback: De ce review-urile de pe TripAdvisor sunt indoielnice

  3. Oferte City Break 26 February, 2012 la 12:50

    Bun este greu sa verifici fiecare review daca este adevarat sau nu !!! Opiniile difera de la un om la altul. Mai grav este atunci cand cauti numele hotelului la care vrei sa te cazezi tripadvisor este printre primele rezultate. cel putin pe mine m-a facut sa evit anumite hoteluri.

Adauga un comentariu