Camera de hotel e cât patul

camera de hotel mica

O cameră de hotel poate ajunge şi la 1.6 metri pătraţi

V-aţi imaginaţt vreodată o cameră de hotel nu mai mare decât un pat? Da! Există şi aşa ceva, iar preţurile sunt extreme de mici, deh, sunt direct proporţionale cu spaţiul! 🙂

Cel mai cunoscut astfel de hotel se numeşte Hotelul Capsulă şi este prezent în multe oraşe din Japonia, dar şi prin alte părţi ale lumii. O cameră nu este mai mare de 1.6 metri pătraţi şi aici veţi avea parte de un pat, un televizor lipit de perete şi chiar şi de o conexiune WiFi “cadou”! Preţul pentru o noapte de cazare nu sare de 60 de dolari pentru cea mai dotată cameră, costul începând chiar de la 25, însă dacă ai măcar o urmă de claustrofobie nici să nu te gândeşti la o astfel de variantă!

Şi în Haga există camere de hotel mici, tot de tip capsulă, dar cu un concept de design mai ieşit din comun: sunt sub forma unor capsule portocalii. Ele sunt măcar suficient de spaţioase încât să încapă trei persoane, căci au 133 de metri pătraţi. Inedit este însă faptul că aici fiecare astfel de cameră de hotel îşi primeşte turiştii cu toate filmele James Bond, cearşafuri de mătase, un glob ca în cluburi şi şampanie! Preţul? Mai puţin de 100 de euro, mai exact în jur de 85!

Nici Londra nu face excepţie şi dacă toată lumea spune că este un oraş scump, ce ar fi dacă aţi scoate din buzunar pe cazare doar 60 de dolari pe noapte? Eh, socotelile ar fi altele cu siguranţă, dar oare sunteţi ok cu ideea ca încăperea nu este mai spaţioasă de 5.5 metri pătraţi? Dacă da, căutaţi lanţul hotelier Easy Hotel şi întrebaţi de camere. Easy Hotel are hoteluri şi în Basel, Porto, Berlin sau Dubai.

Am lăsat pentru final hotelul cu încăperi mici şi… inedite! În Olanda, mai exact în Friesland, există un hotel care oferă turiştilor camere în formă de butoi! Da, da! Nu aţi citit greşit, este vorba de forma butoiului! Acela în care bunicii noştri îşi păstrează vinul! Nu vrem să ne imaginăm cum arată o cameră cu pat dublu, vă spunem doar că senzaţiile ciudate costă, preţurile fiind cuprinse între 127 şi 170 de dolari.

Citiţi despre mai multe hoteluri care mai de care mai mici şi cu idei mai ciudate de renovare pe incont.ro.

Sursă foto: resin↭bjd⇢muse/ Flickr.com.

Adauga un comentariu