Cauţi adresa unui acvariu anume?

Acvariul din Viena

Acvariul din Viena

A trecut ceva timp de la lansarea theCityBreak.ro şi zilele trecute am luat la puricat un pic prin toate destinaţiile să descoperim care sunt atracţiile turistice care “predomină” am descoperit repede: acvariile! Bine, nici muzeele sau bisericile nu se lasă mai prejos, la acestea ne cam aşteptam să le găsim prin orice localitate am poposi, dar să vedem că toate oraşele importante au ca “punct de reper” al atracţiilor un lăcaş cu specii de peşti a fost un pic… WOW!

De la Londra, la Viena, Barcelona sau Istanbul toate au acvarii imense, care atrag an de an un număr fantastic de mare de turişti. Zic să le luăm pe rând, din nou, la bani mărunţi şi să descoperim ce au aşa de special clădirile în care se adăpostesc vieţuitoarele subacvatice.

 • Acvariu Barcelona (L’aquarium Barcelona)

  Este de departe cel mai faimos din Europa, datorită tunelului, lung de aproape 80 de metri, tunel în care te plimbi şi admiri rechinii în toată splendoarea lor. Mie una mi s-ar părea un pic ciudat, dacă nu chiar înfricoşător, să văd dinţişorii unui rechin cât mine de mare la câţiva metri distanţă!

  Trebuie să vă mai spun despre acvariul din Barcelona şi faptul că este cel mai mare din Europa: are peste 11.000 de specii! Impresionant, nu?

 • Acvariul Turkuazoo (Turkuazoo İstanbul Sualtı Dünyası A.Ş)

  În Istanbul Acvariul Turkuazoo este poziţionat strategic pentru copii: se află în Forum Istanbul Shopping Center! Cu alte cuvinte, în timp ce mămicile se relaxează la shopping, tăticii şi cei mici dau o fugă până la acvariu! Şi acesta are un vestit coridor tot de 80 de metri numai bun să vezi cât de frumos se vede totul dacă eşti înconjurat de apă!

 • Acvariul din Viena (Haus des Meeres Zoo)

  La Viena un buncăr din al Doilea Război Mondial a fost transformat în casa a peste 3.500 de peşti. Cu tot cu rechini şi corali, şerpi sau alte vieţuitoare care se uită la tine speriate în spatele geamului sau la care te uiţi tu speriat şi “îi mulţumeşti geamului că există”, acvariul nu duce niciodată lipsă de vizitatori. E şi normal, pentru că atât clădirea, cât şi speciile sunt un must see la Viena.

 • Acvariu SEA LIFE Londra (SEA LIFE London Aquarium)

  Londra nu avea cum să se lase mai prejos şi îşi promoveazp acvariul prin câteva date spectaculoase: peste 2 milioane de litri de apă, câte 500 de specii din fiecare colţ al lumii şi peste 40 de recini de diverse specii! Nici nu este nevoie de mai multe informaţii pentru că pe noi cel puţin ne-a convins să-i trecem pragul de când am aflat de cantiatea de apă!

Probabil că, în timp, vom reveni asupra listei de mai sus, pentru că suntem convinşi că vom descoperi, pe parcurs ce vom mări lista cu destinaţii ale city break-urilor, alte şi alte “case ale peştilor”, deci fiţi pe fază! 😛

Voi aţi vizitat acvariile prezentate mai sus?

Sursă foto: Haus des Meeres/ Facebook.com.

Adauga un comentariu